Organizarea administrativa a Daciei

Nota: 10.00
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Downloads: 0
Razboaiele marcomanice au aratat neajunsurile sistemului de organizare administrativa si militara a Daciei; au dovedit ca o singura legiune este insuficienta - va fi adusa din Moesia Inferior Legiunea V Macedonica - la Potaissa; cele 3 provincii sunt separate!
Era nevoie de o comanda unica. Reorganizarile pun accentul pe intarirea capacitatii de aparare; comanda militara in mana unei singure persoane. 2 legiuni - creste rangul guvernatorilor - legatus Augusti pro praetore de rang consular + titlul de consularis trium Daciarum (consularul celor trei Dacii). Comandantii celor doua legiuni sunt subordonati consularului - legatus Augusti legionis: jurisdictie militara asupra soldatilor si zonelor strategice din preajma castrelor; nu comandau trupele auxiliare! In caz de operatiuni militare, legatus Augusti pro praetore era comandantul suprem.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda acest curs cu doar 4 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a referatului dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Pachet MINI

Acest pachet include 400 credite.
Perfect pentru temele din timpul saptamanii!

6 euro + TVA
de la 1.5 euro/referat

Pachet VACANTA

Acest pachet include 800 credite.
Special creat pentru temele de vacanta!

10 euro + TVA
de la 1.25 euro/referat

Pachet SPECIAL

Acest pachet include 1500 credite.
Acest pachet te va ajuta in perioadele de sesiune!

15 euro + TVA
de la 1 euro/referat

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.