legile efectului fotoelectric

Trimis la data: 2014-02-14
Materia: Fizica
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: vyruswap
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1. Intensitatea curentului fotoelectri de saturatie e proportionala cu fluxul radiatiilor electromagnetice incidente , frecventa acestora fiind constanta.
2. Energia cinetica maxima a fotoelectronilor variaza liniar cu frecventa radiatiilor incidente si nu depinde de fluxul acestora.

Cursuri similare:

3. Efectul fotoelectric se produce numai atunci cand frecventa variatiilor incidente e mai mare decat o valoare minima numita frecventa sau pragul rosu.

Efectul fotoelectric se produce aproape instantaneu.
Explicarea acestor legi nu se poate face cu ajutorul teoriei a luminii.

De exemplu energia cinetica maxima a fotoelectronilor ar trebui sa depinda de fluxul radiatiilor incidente si efectul fotoelectric ar trebui sa se produca pt orice frecventa a radiatiilor incidente daca fluxul lor ar fi suficient de mare.De asemenea durata de producere a efectului fotoelectric ar trebui sa fie mult mai mare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.