Algoritm si executanti

Trimis la data: 2015-06-08
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 9.95 / 10
Downloads: 0
Autor: crytek
Dimensiune: 42kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Salut elevii. Stabilsesc climatul adecvat pentru desfasurarea actului didactic. Enunt ordinea in care se va desfasura lectia.
Explic nnitiunea de algoritm prin:
"Fiecare dintre noi in fiecare indepalinesc diferiti algoritmi, instructiuni, legitati. Ca regula nici nu ne dam seama de aceasta.
Elevii se saluta si pregatesc cele necesare: caietul declasa, accesorii pentru scris si si alte obiecte didactice strict necesare la lectie.

Laboratoare similare:

Sa presupunem ca algoritmul va fi executat de catre om. Din fericire omul nu este unicul care poate executa algoritmi: roboti, strunguri cu dirijare automata si chiar animalele la circ executa dieriti algoritmi. Executia unui algoritm depinde de ce actiuni poate indeplini unul sau alt executant.Ce este unexecutant?Un executant reprezinta un obiect care poate indeplini anumite comenzi. Multimea acestor comenzi formeaza repertoriul executantului.

Fereastra are doua parti: cimpul de lucru al cangurului in dreapta si in stinga caseta de program unde se va inscri algoritmul care va fi executat de executant. Algoritmul poate fi cules de la tastatura cit si efectuind clic pe butoanele respective cu instructiuni. Instructiunile simple "pas", "salt", "rotire" pot fi culese cu butoanele respective situate deasupra casetei de program cit si din meniul comenzi/comenzi simple.Comenzile avansate se vor culege din meniul comenzi/comenzi avansate.

La executarea unui algoritm cu ajutorul executantului Cangurul se pot efectua careva erori si anume deosebim trei tipuri de erori:
Erori sintactice a cind este gresita sintaxa unei instructiuni.
De ex: in loc de "rotire" este inscris "rotre" atunci calculatorul nu poate indeplini instructiunea data si va afisa mesaj de eroare.
Refuzuri a cind vom incerca sa scoatem Cangourul de pe cimpul de lucru.
Erori logice a nedepistare de calculator, atunci cind in loc de o instructiune vom scrie alta si calculatorul le va indeplini dar nu vom primi rezultatul asteptat.

Algoritmii nu trebuie sa contina nici un tip de erori. Daca erorile sintactice si refuzurile sunt usor de depistat si de inlaturat, atunci erorile logice sunt depistate foarte greu.
Pentru inceput elevii vor executa la calculator urmatoarele probleme:
Elaborati un algoritm care va desena
Un dreptunghi 8x6 patratele.
Elaborati un algoritm care va desena cifra 2 (doi).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.