Analiza si proiectarea sistemului informatic

Trimis la data: 2014-03-01
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 111
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: diya
Dimensiune: 7820kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Departament contabilitate Director general
Departamentul contabilitate trimite directorului general Contractul de vanzare-cumparare primit de la furnizor pentru a-l verifica si aproba. Directorul general are dreptul de a verifica situatiile financiare anuale. Totodata aceste departamente colaboreaza la implementarea obiectivelor economice ale societatii.

Laboratoare similare:

Se intocmeste Comanda in doua exemplare la departamentul aprovizionare. Primul exemplar se trimite la furnizor,iar al doilea exemplar se trimite la departamentul contabilitate pentru intocmirea Contractului de cumparare-vanzare. Acesta se intocmeste in doua exemplare. Primul exemplar se trimite la furnizor,iar al doilea exemplar se arhiveaza la departamentul contabilitate.

Se primeste de la furnizor odata cu mijlocul fix Factura de achizitie. Dupa receptia mijlocului fix,pe baza Facturii se genereaza Procesul verbal de receptie(PVR) in trei exemplare. Pe baza documentului initial in PVR se trec denumirea mijlocului fix,concluziile comisiei. Cele trei exemplare din PVR se separa: primele doua exemplare se cupleaza cu Factura si se trimit la contabilitate,iar al treilea exeplar se trimite la furnizor. Pe baza celor doua documente se Ordinul de plata in doua exemplare. Primul exemplar se trimite la banca, iar al doilea exemplar se arhiveaza la departamentul contabilitate.

Pe baza Facturii si PVR se scoate din asteptare si se completeaza Registrul numerelor de inventar (Reg.nr.inv). Pe baza acestuia se genereaza Fisa mijlocului fix (FMF). Pe baza FMF se genereaza si se completeaza Planul de amortizare a mijlocului fix. Se scoate din asteptare Registrul imobilizarilor si se completeaza pe baza datelor din FMF si Planul de amortizare. Dupa efectuarea acestei operatiuni Planul de amortizare se pune in asteptare. Se scoate din asteptare Inventarul mijlocelor fixe si se completeaza cu datele din Registrul imobilizarilor,dupa care se pune in asteptare.

Pe baza FMF si Registrului imobilizarilor se genereaza si se completeaza Procesul verbal de scoatere din functiune,dupa care se arhiveaza la departamentul contabilitate. Registrul imobilizarilor se pune in asteptare,iar FMF se arhiveaza la departamentul contabilitate.

Pe baza Facturii si PVR se genereaza si se completeaza Nota contabila. Se scoate din asteptare Fisa de cont pentru operatiuni diverse(FcontOD) si se completeaza cu date preluate din Nota contabila. Pe baza Fisei de cont pentru operatiuni diverse se scoate din asteptare si se completeaza Fisa contului. Cele trei documente: Nota contabila,FcontOD si Fisa contului, se pun asteptare. Factura si PVR se arhiveaza la departamentul contabilitate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.