Analiza sistemelor informationale

Trimis la data: 2010-09-12
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 30
Nota: 9.72 / 10
Downloads: 14
Autor: Margarit Dana
Dimensiune: 89kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui laborator:
1.2.1. Obiect de activitate, relatii cu partenerii de afaceri
ALFA isi are sediul central in orasul A, din regiunea X, regiune cu un grad de dezvoltare economica relativ scazut. Activitatea de desfacere a produselor se desfasoara pe piata interna, cu precadere in regiunea X, si
pe piata externa, mai ales cea vestica. Pentru piata interna, firma are deschise magazine proprii in 10 orase,iar pentru export isi stabileste contracte direct cu clientii externi.

Laboratoare similare:

Obiectul de activitate al societatii il constituie:Producerea de diferite articole din lemn, in special mobila din lemn masiv, dar si mic mobilier, artizanat,alte articole din lemn;Desfacerea produselor pe piata interna si externa.Analiza activitatii firmei s-a realizat prin urmatoarele 4 aspecte de baza:furnizorii.

Principalii furnizori ai firmei ALFA sunt producatorii de furnire estetice, placaje si PFL,cherestea, substante adezive, feronerie, ambalaje din carton si alte accesorii. Ei provin atat din interior,
cat si din exterior. Relatiile se desfasoara, in principal, pe baza de contracte, incheiate la inceputul fiecarui an calendaristic.Clientii. Clientii interni sunt reprezentati de o arie larga de persoane, fara a-si stabili anumite criterii de selectie a lor, precum si de firmele specializate in vanzarea de mobila.

Clientii externi sunt reprezentati de
firme ce activeaza in domeniul distribuirii articolelor din lemn si mobilier.Barierele de intrare pe piata sunt relativ putine pe piata interna, avand in vedere traditia firmei,calitatea si preturile practicate de aceasta. in acelasi timp, este necesar sa se tina cont si de nivelul veniturilor populatiei, care reprezinta segmentul de baza al clientilor de pe piata interna.

Pentru export, problema barierelor este ceva mai complexa, avand in vedere tehnologia de fabricatie superioara a firmelor concurente externe. Totusi, firma ALFA a reusit sa-si castige un segment propriu pe care si-l pastreaza datorita promptitudinii, seriozitatii in onorarea contractelor, a calitatii produselor livrate si a orientarii catre producerea de mobila din lemn masiv care are o mare cautare pe piata vestica.

Deasemenea, o alta bariera o reprezinta costurile deosebit de ridicate pe care le presupune activitatea de marketing pe piata externa.Concurenta. Pe plan intern, este reprezentata de toti producatorii de mobila din tara, dar mai ales de
firmele din aceeasi regiune, iar pe plan extern firmele din celelalte tari ale Europei Centrale si de Est.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.