Analiza stucturala a mecanismelor

Trimis la data: 2010-01-18 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 45
Autor: Sorin Catu Dimensiune: 39kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Mecanismul este un sistem tehnic, elementele componente ale caruia sunt astfel ocupate incit se realizeaza anumite functii stabilite.
Corpul solid, rigid component al unui mecanism in mod curent este denumit element cinematic. Exista elemente mobile si imobile.Elementul imobil sau elementulconsiderat nemiscat este numit batiu. Elementele mobile se impart in elemente conducatoare, conduse si intermediare.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Elementul caruia I se comunica miscare este numit element conducator. Elementul care efectuiaza miscare ,pentru care este destinatar mecanismul, se numeste elentul condu. Celelalte elemente sunt numite intermediare.Doua elemente ale unui mecanism, aflate in contact permanent printr-o legatura care permite mobilitatea cel putin a unuia din ele, formeaza o cupla cinematica. Cuplele cinematice se impart in cinci clase.

In functie de gradul de mobilitate si de gradul de restrictivitate C, cuplel pot fi: monomobile W=1, bimobile W=2, trimobile W=3, tetramobile W=4, pentamobile W=5.In functie de natura contactului dintre elemente cuplele se impart in : cuple inferioare(congruente), la care contactul dintre elemente are loc pe o suprafata; cuplesuperioare(incongruiente), lacare contactul dintre elemente are loc pe o linie sau un punct.Sistemul de elemente care formeaza intre ele cuple cinematice, se numeste lant cinematic.

Lanturile cinematice pot fi plane sau spatiale.Lanturle cinematice se numesc plane, daca toate elementele lor efectuiaza miscari intr-un plan sau plane paralele, si se numesc spatiale, daca elementele lor efectuiaza miscari pe o curba oarecare in spatiu sau in plane neparalele.Lanturile paralele se pot grupa in urmatoarele categorii: inchise si deschise, simple si complecse, desmonde si nedesmonde.
Mecanismul, care include un lant cinematic plan cuplat la batiu este numit mecanism plan.

Mecanismul plan include numai cuple mono mobile si bimobile.Toate cuplele bimobile sunt superioare,iar cuplele monomobile de obicei sunt inferioare (cuple de totatie si translatie). Mecanismul care include un lant cinematic spatial este numit spatial.Schema este reprezentarea grafica a mecanismului cu miscare conventionala a elementelor si cuplelor cinematice. Schemele pot fi structurale si cenematice.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.