Analize economice in transporturi

Trimis la data: 2009-02-04 Materia: Transporturi Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Murgiu Bianca Dimensiune: 25kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Prin intermediul functiei PV (Present Value) se determina valoarea actualizata la o rata de actualizare cunoscuta - rate, a unei serii de valori constante - pmt, derulata pe mai multe intervale de referinta - nper.Functia PV are 5 argumente din care sunt obligatorii numai 3:
Rate - rata de actualizare (dobanda); EX: Daca se obtine un imprumut cu rata de actualizare de 10% pe an si se plateste la acest imprumut pe fiecare luna, rata de actualizare pe luna va fi sau 0,83% sau 0,0083. In formula se va introduce 0,83% sau 0,0083.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Nper - numarul de intervale de referinta; EX: Daca se obtine imprumutul pe o perioada de 5 ani care se ramburseaza lunar, numarul de intervale de referinta va fi 5*12=60. In formula se va introduce valoarea 60.
Pmt - reprezinta suma care se plateste in fiecare interval de referinta (perioada). EX: Pentru un imprumut de 10 000 $ pe o perioada de 4 ani cu o dobanda de 12% pe an pmt va fi 263,33 $.

Fv - valoarea viitoare. EX: Daca se doreste in cont peste 18 ani o suma de 50.000$, adica fv=50 000$. Pentru o astfel de suma se poate determina valoarea care trebuie pusa de-o parte in fiecare luna pe o perioada de 18 ani.Type - are valoarea 0 sau 1 are valoarea implicita 0 atunci cand nu se specifica altfel si indica faptul ca sumele din seria de valori constante sunt inregistrate la sfarsitul fiecareia dintre cele nper perioade de referinta ale analizei. Daca are valoarea 1, atunci se considera ca sumele, datorate sau incasate, sunt evidentiate la inceputul fiecareia dintre cele nper perioade de referinta din intervalul de analiza considerat.

Cu ajutorul functiei FV (Valoarea Viitoare; Future Value) se determina valoarea dintr-un moment viitor, echivalenta unei valori din prezent (in momentul de referinta al analizei) - pv sau unei serii de valori constante - pmt, desfasurate pe atatea perioade de referinta - nper, cate perioada despart momentul prezent de cel viitor.
Actualizarea se realizeaza la o rata de actualizare - rate.
Functia FV are 5 argumente din care sunt obligatorii numai 3.
Sintaxa functiei este:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.