Aplicatie WiimoteTouch - IHMM

Trimis la data: 2013-05-30
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 27
Nota: 9.93 / 10
Downloads: 0
Autor: ursulet_stefan
Dimensiune: 488kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Dezvoltarea continua a tehnologiei a permis utilizatorilor de rand sa acceseze diferite tehnologii de control la costuri mici cu performante aproape de cele ale produselor comerciale.Astfel cu putina imaginatie si cu cateva cunostinte de baza in programare sau electronica, utilizatorul de rand poate creea produse uimitoare ce ii imbunatatesc productivitatea sau confera un grad ridicat de distractie, direct din casa fara a plati sume mari pe diferite produse.

Laboratoare similare:

Cu acelasi scop s-a materializat si aplicatia WiimoteTouch, o aplicatie ce doreste sa aduca performantele unui Touch Screen de calitate medie in caminele fiecarui utlizator, la un pret mult mai mic decat echipamentele profesionale ce au acelasi scop.

In urmatoarele pagini, veti invata cum orice suprafata poate deveni un touch screen cu materialele necesare, veti invata cum sa va create propia aplicatie de touch screen cat si uneletele necesare pentru a transforma orice suprafata in touchscreen.Pentru aceasta aveti nevoie de:Telecomanda Wii;Led IR ( LED cu emisie Infrarosu);Baterie 1.5 V; 1 Pix;Fire; Timp liber pentru a intelege proiectul.

2.1 Dispozitivul Wiimote
Dispozitivul numit Wii Remote Control sau Wiimote este dispoitivul care impreuna cu Wii Console alcatuiesc conosola de jocuri video Wii. Acesta este un dispozitiv de comanda si control sau mai bine zis este controller-ul consolei Wii. Are forma de telecomanda, si este dotat cu senzori de miscare, comunicand cu consola sau computerul prin Bluetooth sau infrarosu.

Aceasta este prevazuta cu :
1 buton pentru Inchis / Deschis
1 control de butoane analog pe 4 axe.
1 buton A
1 buton B pe spatele controller-ului
2 butoane + / -
1 buton Home
2 butoane 1 / 2
4 LED -uri de culoare albastra pentru aflarea starii telecomenzi

Acesta mai este prevazut si cu un difuzor intern care este capabil sa redea sunete midi cat si cu motor de vibratie pentru feedback.
Acest dispozitiv il vom folosi in continuare pentru a realiza PC Mote Control si pentru a demonstra cum un dispozitiv dotat cu Bluetooth poate fi folosit pentru comanda si control de la distanta.

2.2 HID si ce reprezinta
Odata conectat la computerul personal , controller-ul Wiimote se va comporta asemanator unui dispozitiv USB HID.
Clasa de dispozitive USB HID ( Human Interface Device) consta in principal din dispozitive
utilizate de operatori pentru controlul functionarii unui sistem de calcul. Exemple tipice de dispozitivedin aceasta clasa sunt urmatoarele:

Tastaturi si dispozitive indicatoare: mouse, trackball;
Comenzi de pe panouri frontale: comutatoare, butoane, glisoare;
Comenzi aflate pe dispozitive cum sunt jocuri sau simulatoare: volane, pedale;
Dispozitive de afisare: diode electroluminiscente, afisaje alfanumerice;
Instrumente medicale: aparate cu ultrasunete;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.