Aplicatie privind interfata contabilitate financiara-contabilitate de gestiune SC Beta SRL

Trimis la data: 2010-07-03
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 17
Nota: 9.37 / 10
Downloads: 18
Autor: Elena Gutea
Dimensiune: 43kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
S.C. Beta S.R.L. executa doua produse finite A si B. Procesul de productie este organizat in doua sectii S1 si S2. In sectia S1 se obtin 8000 kg de semifabricat N. Produsul A este obtinut prin prelucrarea a 5000 kg din semifabricatul N in sectia S2, in timp ce produsul B este obtinut prin prelucrarea a 3000 kg din semifabricatul N, tot in sectia S2. Productia in curs de executiela inceputul de gestiune este prezentata in tabelul nr. 1.

Laboratoare similare:

Din procesul de productie se obtin 6000 bucati produa A si 8000 bucati produ B. Costul de productie prestabilit pentru produsul A este de 50 lei/buc, iar pentru produsul B de 30 lei/buc. Nu se obtin rebuturi. Repartizarea cheltuielilor indirecte sa face prin procedeul suplimentarii, varianta coeficientilormultipli, utilizandu-se urmatoarele baze de repartizare:pentru CIFU - numarul de ore masina, si anume:40000 ore pentru produsul A;60000 ore pentru produsul B;pentru CGS - salariile directe aferente produselor A si B;pentru CGA - costurile de productie aferente produselor A si B.Conform listelor de inventariere, la sfarsitul perioadei de gestiune, la inventarierea productiei in curs de executie s-au inregistrat datele prezentate in tabelul nr. 2.

Datele inregistrate in contabilitatea financiara in conturile clasei a 6-a "Conturi de cheltuieli" au fost preluate si reclasate pe baza purtatorilor primary de informatii. De asemenea, respectandu-se cu strictete regulile de aplicat in calculatia costurilor, numai cheltuielile de exploatare au fost retratate pentru ca aceasta perioada de gestiune sa fie afectata doar cu cheltuieli ce privesc produsele obtinute. In urma retratarii cheltuielilor de exploatare se obtin datele din tabelul centralizator nr. 3.

Etapa III: determinarea costurilor (totale si unitare) pentru produsul finit A in S2, redata in tabelul nr. 7.Etapa IV: determinarea costurilor (totale si unitare) pentru produsul finit B in S2, redata in tabelul nr. 8.Etapa V: pentru a demonstra interfata dintre contabilitatea financiara si contabilitatea de gestiune la operatiile din fluxul de alocare a resurselor, in tabelul nr. 9 se prezinta inregistrarea acestor operatii, paralel in cele doua circuite ale contabilitatii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.