Aprecierea atractivitatii investitionale prin intermediul analizei ratelor financiare

Trimis la data: 2010-09-19
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 24
Nota: 9.65 / 10
Downloads: 15
Autor: Ungur Rodica
Dimensiune: 61kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Analiza situatiei patrimoniale incepe, de regula, cu analiza evolutiei actvielor in timp. Aprecierea activelor insa se efectueaza in raport cu evolutia in dimanica a veniturilor din vinzari si a rezultatului financiar (profitului) pina la impozitare.

Laboratoare similare:

In baza datelor din tabelul 1" Analiza marimii si evolutiei patrimoniului SRL " Farmacia Bucuresti " se constata o majorare a valorii totatle a activelor in anul curent fata de anul precedent de la 730900 lei la 1068532 lei sau cu 46.2 % ceea ce se apreciaza pozitiv.

Intreprinderea in cauza mai inregistreaza si o diminuare a venitului din vinzari de la 489453 lei la 429618 lei sau cu 12.2 p.p. , aceasta crestere fiind justificata prin utilizarea ineficienta a acivelor intreprinderii.

De mentionat este faptul ca desi profitul perioadei de gestiune pina la impozitare inregistreaza o crestere in marime absoluta in anul curent comparativ cu anul precedent de la (21805) lei la 45782 lei , iar in marime relativa acesta scade cu 3.1 p.p.

Informatia continuta in tabelul " Analiza structurii patrimoniului SRL "Farmacia Bucuresti " pentru anii 2008-2009 " observam o crestere a patrimoniului in anul curent fata de anul precedent de la 730900 lei la 1068532 lei , ceea ce se apreciaza pozitiv.

Daca la inceputul anului activele nemateriale inregistrau la intreprinderea in cauza 3834 lei , adica o pondere de 0.5 % , atunci la sfirsitul anului acestea scad la 1176 lei , ponderea constituind deja 0.11% .

La cresterea activelor a contribui atit activele materiale pe termen lung cu o deviere a cotei de 3.9 % (detinind ponderea cea mai mare ), stocurile de marfuri si materiale care s-au modificat de la 51363 lei la 52896 lei , cresterea mijloacelor banesti de la 3438 lei la 16366 lei precum si alte active curente care s-au modificat de la 82 lei in anul precedent la 349 lei in anul curent .

O diminuare inregistrata la intreprindere ii apartine creantelor pe termen scurt care in acest an au trecut la 28838 lei , fata de anul precedent de la 36613 lei - ceea ce se apreciaza negativ , deoarece stocurile sunt in continua crestere si intreprinderea in cauza se bazeaza mai mult pe utilizarea activelor nemateriale .

De mentionat este faptul ca SRL "Farmacia Bucuresti " ddispune de rezerve interne de sporire a valorii totale a activelor pe viitor , acestea constituind : activele nemateriale ,stocurile de marfuri si materiale si creantele pe termen scurt.

Pentru studierea structurii patrimoniului se utilizeaza pe larg metoda ratelor. In acest scop se calculeaza si se interpreteaza un sir de rate, care caracterizeaza structura patrimoniului dupa diverse criterii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.