Arbori probleme propuse

Trimis la data: 2010-09-26
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.71 / 10
Downloads: 0
Autor: Adriana Mandrea
Dimensiune: 23kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Identificarea subgrupelor se face in concordanta cu pagina de web a cursului, in care este indicat in mod corespunzator numele asistentului care lucreaza cu fiecare subgrupa.Programele implementate vor avea o structura modulara.

Laboratoare similare:

Grupa 311CA - semigrupa a
Sa se implementeze un program C care construieste un arbore binar de cautare cu chei de tip caracter, utilizand functiile discutate in curs (modificate corespunzator tipului cheilor) si salveaza arborele intr-un fisier din catalogul curent al carui nume este dat ca parametru in linia de comanda. Pe langa cheie, fiecare nod mai contine si o informatie de tip intreg.

Parcurgerea arborelui se va face SDR, iar scrierea in fisier se va face fara reveniri. In fisier va fi un arbore, nu o lista de chei. Pointerii vor fi valoarea offset-ului la care s-a scris informatia. In fisier se scriu numai informatiile asociate nodurilor, nu si cheile. Un al doilea program va trebui sa refaca in memorie arborele salvat in fisier, parcurgand arborele din fisier RSD. Arborele binar rezultat va avea chei de tip intreg, aceeasi structura ca cel initial, dar nu va mai fi arbore de cautare. Numele fisierului din catalogul curent este dat ca parametru in linia de comanda. Pe ecran se vor tipari numai cheile.

Grupa 311CA - semigrupa b
Sa se implementeze un program C care primeste la intrare un fisier continand un text cu cuvintele separate prin unul sau mai multe spatii, '.' ',' ';'. Numele fisierului se va da ca argument in linia de comanda. Programul va construi un arbore binar de cautare cu chei unice, in care cheile sunt cuvintele din text. Fiecare nod mai contine o informatie care pastreaza frecventa aparitiei cuvantului respectiv in text. Dupa parcurgerea textului si afisarea arborelui obtinut, se va parcurge arborele SDR, se vor scoate rand pe rand toate nodurile din el si se va construi cu ele un arbore binar de cautare in care cheile sunt frecventele aparitiilor cuvintelor. Prin parcurgerea corespunzatoare a acestui arbore, se vor afisa cuvintele in ordinea descrescatoare a frecventei aparitiei lor in text (se vor afisa dubleti ).

Grupa 312CA
Sa se implementeze un program C care ofera printr-un meniu operatii de cautare si inserare in arbori AVL. Fiecare nod din arbore, pe langa cheia de tip intreg va contine si o informatie (de tip sir de maxim 20 caractere), care va fi afisata in momentul gasirii cheii. Cautarea se va face utilizand o functie iterativa. In cazul operatiei de inserare se va preciza atat cheia, cat si informatia asociata. Operatia de inserare trebuie sa pastreze caracterul de arbore AVL. Dupa fiecare inserare se va afisa arborele (numai cheile), pentru a verifica corectitudinea functiilor implementate. Pot fi utilizate sau adaptate functii implementate pentru lucrul cu arbori binari de cautare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.