Audit financiar

Trimis la data: 2009-04-24
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.28 / 10
Downloads: 18
Autor: Ana maria Popa
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
SC VENUS SA are ca obiect de activitate comercializarea de bunuri de uz casnic . Urmatoarele informatii provin din situatiile financiare provizorii ale societatii pe 2004.

Laboratoare similare:

Societatea are un singur punct de lucru ;Societatea nu a mai efectuat un audit pina in acest moment .datorita acestui fapt se vor lua in calcul erorile ce ar putea apare in situatiile din registrele contabile.
Societatea aprovizioneaza de la un numar de 18 furnizori din tara .
Aprovizionarea se face intr-un ritm de 30-45 de facturi pe sapatamana(in jur de 2200 intrari anual), societatea aprovizionandu-se numai cu obiecete de uz casnic .

Riscul inerent (RI) este dat de completarea listei de verificare a riscului inerent general (F1) si a riscului inerent specific (F2), pentru fiecare sectiune de audit. Riscul general, asa cum rezulta din F1, este scazut. Riscurile specifice, pe sectiuni, se identifica raspunzand la cele sase intrebari din cadrul paragrafului "Auditul" din sectiunea F (lista de verificare F2). Intrebarile sunt formulate de asa natura incat un raspuns pozitiv indica un risc.

Urmatorul element in ecuatia riscului este riscul de control (RC). Riscul de control poate fi introdus in ecuatie atunci cand auditorul se bazeaza pe sistemele de control ale clientului. Intr-un astfel de caz auditorul va testa aceste sisteme si, in functie de gradul de siguranta, va completa coloana corespunAZzatoare din F3 cu valorile din tabelul de mai jos. In cazul nostru, abordarea auditului este una de fond (adica nu ne bazam pe sistemele de control intern). RC este 1 sau 100% (se poate nota cu "N/A" in coloana a patra din tabelul F3).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.