Bangkok orasul ingerilor

Trimis la data: 2012-12-12
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 0
Autor: andreyn
Dimensiune: 5770kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pptx
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Devenita capitala a Thailandei inca din 1782, Bangkok este o adevarata metropola, un mariaj fericit al trecutului cu prezentul, un creuzet din care rasar coloane semete de sticla si otel alaturi de temple si pagode, omniprezente in tot orasul. Este de departe cel mai mare oras din Thailanda cu o populatie estimata de 10 milioane de oameni, peste 10% din populatia tarii. Bangkok este unul din orasele cele mai cosmopolite din Orient, devenind centrul spiritual, diplomatic, industrial, comercial si educational al tarii, resedinta obisnuita a familiei regale, sediul guvernului si administratiei si principalul port din tara.

Laboratoare similare:

Bangkok acopera o suprafata de mai mult de 1500 de km2, intinsa de-a lungul unei campii netede de aluviuni, fiind impartit de raul Chao Phraya.Acest rau, recunoscut uneori si sub numele de Raul Ingerilor, ce isi creaza drum prin inima orasului, este in sine un obiectiv. Plimbarile cu vapoarele pe rau pot fi o modalitate foarte adecvata de a vedea Bangkokul.

Bazinul hidrografic Chao Phraya, zona din jurul Bangkok-ului, si provinciile din apropiere cuprind o serie de campii si delte care duc in Golful din Bangkok, aproximativ 30 km sud de centrul orasului. Acest lucru a dat nastere denumirii "Venetia Orientului", datorita numarului de canale si pasaje care impart zona in bucati separate de teren, formand totodata asa numita Piata Plutitoare.

Conform Organizatiei Mondiale de Meteorologie, Bangkok este unul dintre cele mai calduroase orase din lume. Umiditatea aerului este ridicata, de aceea locurile ventilate sunt indicate, ca de altfel si hidratarea din belsug, hainele decente din materiale naturale si incaltamintea comoda. Clima Thailandei este tropicala. Sunt 3 sezoane: cald (martie-mai), umed (iunie-septembrie) si racoros (octombrie-februarie, temperaturile sunt in jur de 25 grade C).

Bangkok se evidentiaza prin marile portiuni verzi situate in centrul orasului, inclusiv marele parc de tip padure intre Yannawa si Samut Prakan. Parcul Lumphini este faimos la nivel regional. Renumit ca Parcul Central al Bankok-ului, a fost construit la inceputul anilor 1920 de catre Rama VI cu aceasta intentie. De atunci a fost folosit pentru a organiza spectacole grandioase si ceremonii.

Astazi, in timp ce orasul este unul modern, maretia si gloria trecutului sau inca se observa datorita palatelor, templelor sau coloritului specific.In prezent, in jurul Bangkok-ului
-considerat capitala artei contemporane din regiune- este centrata arta moderna, in timp ce in multe zone comerciale din orasul vechi arta traditionala este predominanta, fiind prezenta si in anumite temple si palate din intreg orasul.

Bangkok este casa Centrului Cultural al Thailandei, Galeriei Nationale, Teatrului National, Muzeului Metropolitan de Arta Contemporana si Centrului de Creatie si design al Thailandei, precum si multor alte muzee, sali de concerte, teatre si galerii de arta.Reprezinta o ocazie de sarbatoare si voie buna peste tot in oras dar mai ales la Sanam Luang, unde imaginea veneratului Phra Phuttha Sihing este afisata si imbaiata de catre adepti.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.