Bilant contabil

Trimis la data: 2010-09-09
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.42 / 10
Downloads: 62
Autor: Elena Lacatus
Dimensiune: 28kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
I. Imobilizari necorporale, care se refera la urmatoarele elemente: Cheltuieli de constituire (1); Cheltuieli de dezvoltare (2); Concesiuni, brevete, licente, marci comerciale, drepturi si active similare si alte imobilizari necorporale (3); Fond comercial pozitiv (4); Avansuri si imobilizari necorporale in curs de executie (5).Elementele patrimoniale de mai sus ca de altfel si cele aferente grupelor sau diviziunilor urmatoare, se reflecta in mod individual numai in cadrul bilantului dezvoltat. in cel prescurtat, ele reprezinta un singur post bilantier, respectiv "Imobilizari necorporale".

Laboratoare similare:

II.Imobilizari corporale, care se detaliaza, doar in bilantul dezvoltat, astfel: Terenuri si constructii (1); Instalatii tehnice si masini (2); Alte instalatii, utilaje si mobilier (3); Avansuri si imobilizari corporale in curs de executie (4).

III.Imobilizari financiare, in structura carora se includ si, totodata, constituie posturi distinct in bilantul dezvoltat urmatoarele: Actiuni detinute la entitatile afiliate (1); imprumuturi acordate entitatilor afiliate (2);Interese de participare (3); imprumuturi acordate entitatilor de care compania este legata in virtutea intereselor de participare (4); Investitii detinute ca imobilizari (5); Alte imprumuturi (6).
In grupa activelor circulante (B), care se refera la valorile economice de consum si circulatie a caror lichiditate este mai mica sau cel mult egala cu un an, sunt delimitate patru subgrupe sau diviziuni ce se prezinta in continuare.

I. Stocuri, care, in bilantul dezvoltat, se regasesc in urmatoarele patru grupe: Materii prime si materiale consumabile (1); Productia in curs de executie (2); Produse finite si marfuri (3); Avansuri pentru cumparari de stocuri (4).
II. Creante, care se reflecta in suma totala in bilantul prescurtat si in cadrul a cinci grupe in cel dezvoltat si anume: Creante comerciale (1); Sume de incasat de la entitatile afiliate (2); Sume de incasat de la entitatile de care compania este legata in
virtutea intereselor de participare (3); Alte creante (4); Capital subscris si nevarsat (5).
Totodata, este stabilit sa fie prezentat separat fiecare element ce urmeaza a fi.incasat dupa o perioada mai mare de un an, ceea ce constituie o exceptie de la ceea ce reprezinta creantele.

III. In categoria denumita "Investitii pe termen scurt" se
au in vedere doua posturi bilantiere si anume: Actiuni detinute la
entitatile afiliate (1) si Alte investitii pe termen scurt (2).
IV. Categoria "Casa si conturi la banci" reflecta elementele
de aceasta natura sub forma unui singur post sau element, in
ambele variante de bilant.
La randul sau, grupa cheltuielilor in avans (C) contine doar elementul patrimonial cu aceeasi denumire, de asemenea in ambele structuri bilantiere.

La randul lor, elementele patrimoniale de pasiv se delimiteaza in cinci grupe, care, in functie de cresterea exigibilitatii lor, se prezinta astfel: Datorii: sumele care trebuie platite intr-o perioada de pana la un an (D); Datorii: sumele care trebuie platite intr-o perioada mai mare de un an (G); Provizioane (H); Venituri in avans (I) si Capital si rezerve (J).

Grupa D privind datoriile ce trebuie platite intr-o perioada de pana la un an, care se refera la finantarea sau resursele asigurate de terti, are in componenta sa numeroase elemente de natura obligatiilor, care in bilantul prescurtat se oglindesc sub forma unui singur element, iar in cel dezvoltat sunt reflectate prin intermediul a opt indicatori si anume:

Imprumuturi din emisiunea de obligatiuni, cu prezentare separata a imprumuturilor din emisiunea de obligatiuni convertibile (1); Sume datorate institutiilor de credit (2); Avansuri incasate in contul comenzilor (3); Datorii comerciale-furnizori (4); Efecte de comert platite (5); Sume datorate entitatilor afiliate (6); Sume datorate entitatilor de care compania este legata in virtutea intereselor de participare (7); Alte datorii, inclusiv datoriile fiscale si datoriile privind asigurarile sociale (8).

In formularul de bilant, dupa aceasta ultima grupa de elemente patrimoniale de pasiv (D), sunt inscrisi doi indicatori semnificativi, simbolizati cu literele E si F, care reliefeaza fondul de rulment si, respectiv, pozitia financiara curenta, a caror marime se determina pe baza datelor inscrise la grupele de elemente amintite anterior (A-D).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.