Blocuri numerice

Trimis la data: 2009-08-07
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: MArian Rapcencu
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Scopul lucrarii : studiul functionarii a doua circuite numerice integrate TTL : a) numaratorul decadic reversibil 74192 si b) decodificatorul BCD-"7 segmente" 7447 (cu iesiri open collector 15 V), precum si a unei celule de afisaj de tip "7 segmente"; observarea marimilor electrice corespunzatoare nivelurilor logice.

Laboratoare similare:

Se pun la masa intrarile de date A, B, C si D si se conecteaza "R"(CLEAR) la masa si "S"(LOAD) la Vcc (activ pe 0) aplicand pe intrarea Tup 1,2,..,9 impulsuri pentru numarare directa. Se repeta pentru numarare inversa (impulsuri pe Tdown). Se constata modificarea iesirilor QA, QB, QC, QD, conform codurilor binare directe ale numerelor 0...9, precum si caderea tensiunii flagurilor CARRY (notat CND), respectiv BORROW (notat CNI) din aprox. 5 V la 0 V in momentul activarii (ambele sunt active pe "0" logic).

Datele pentru ambele sensuri de numarare (ND - numarare directa si NI - numarare inversa) au fost trecute in acelasi tabel :Pastrandu-se montajul anterior si modul de lucru pentru numarare directa si inversa, se conecteaza iesirile numaratorului la intrarile decodificatorului si iesirile acestuia din urma la intrarile corespunzatoare (a,b, ... ,g) ale celulei de afisaj. Se conecteaza de asemenea pinii decodificatorului LAMP TEST (LT) si RB INPUT la masa, iar RB OUTPUT la Vcc (toti sunt activi pe 1). Se observa aprinderea segmentelor, respectiv afisarea unei cifre zecimale conform cu numarul de impulsuri aplicate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.