Botanica sistematica - Cormobionta III

Trimis la data: 2010-05-17 Materia: Biologie Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 35
Autor: Luciana Florescu Dimensiune: 6129kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Familia Aceraceae
Arbori, arbusti, cu frunze opuse, simple, intregi, palmat-lobate sau penat-compuse, nestipelate. Flori actinomorfe, unisexuate 4- sau 5-mere, diplohlamidee sau ahlamidee, gineceu sincarp, bicarpelar super sau semiinfer. Florile au un disc intra sau extrastaminal. Fructul o disamara. Genul Acer L.: arbori, mai rar arbusti, cu flori 5-mere, rar 4-mere, dispuse in raceme, panicule, corimbe sau fascicule:
Acer campestre (jugastrul), frunze palmat- lobate, cu lobii obtuzi, aripile fructului aproape orizontale;platanoides (paltin de camp), frunze palmat-lobate, cu lobii cu varful ascutit, fructele cu aripile divergente in unghi obtuz;
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

A. pseudoplatanus (paltin de munte), frunze palmat-lobate, cu lobii acuminati cu varf obtuz, iar aripile fructelor latite spre varf;
tataricum (artar tatarasc), frunze simple, aripile fructelor rosietice;
A. negundo (artar american), frunze imparipenat-compuse.


Ordinul Geraniales
cu frunze intregi sau divizate, alterne, preponderent stipelate
florile bisexuate, actinomorfe si pentamere, diplohlamidee, cu caliciul persistent, rar apetale si zigomorfe androceul obdiplostemon, cu trecere spre haplostemon gineceul pentacarpelar, super, sincarp

Ordinul Rhamnales
frunze, de obicei, simple
florile bisexuate, mici, penta- sau tetramere, actinomorfe, diplohlamidee, rar apetale
in floare se afla un disc nectarifer
fructele capsule, drupe sau bace

Ordinul Araliales
frunze variate, alterne
florile tetramere si pentamere, cu gineceul infer, dispuse in umbele
Subfamilia Apioideae:Flori cu stile in varful discului nectarifer, fructe cu canale secretoare, umbele compuse.Daucus carota (morcov): cu radacina pivotanta, frunzele penat-sectate, florile albe.

Coriandrum sativum (coriandru), cu fructe globuloase, folosite la aromatizarea mezelurilor si a mancarurilor.
Apium graveolens (telina), bianuala cu radacina pivotanta, ramificata, noduroasa, cultivata pentru radacinile si frunzele folosite ca legume si condiment. Petroselium hortense (patrunjel), bianuala cu radacina pivotanta ingrosata, cultivata pentru radacinile si frunzele aromate bogate in vitamine.

Carum carvi (chimen), cu fructe ce constituie un condiment aromatic. Pimpinella anisum (anason), cultivata pentru fructele folosite la aromatizare. Anethum graveolens (marar), planta erbacee anuala, cultivata pentru frunzele, tulpinile si fructele aromatice, folosita drept condiment.


Ordinul Euphorbiales
plante lemnoase si erbacee, uneori suculente
flori unisexuate, actinomorfe, haplohlamidee sau diplohlamidee, cu androceu polimer pana la monomer, iar gineceul trimer, sincarp.

Familia Euphorbiaceae
Plante diverse morfologic. Ramurile unor specii sunt cladodii (Phyllanthus L.). Frunzele sunt diverse, alterne sau opuse, stipelate, uneori spinoase la euforbiaceele cactoide, sau foarte reduse. Florile sunt grupate intr-o inflorescenta fundamentala, elementara, numita ciatiu (cyathium), constituita dintr-o cupa, provenita dintr-un involucru gamofil, pe margini cu glande nectarifere de diferite forme, in care se afla 5 mici cime unipare, scorpioide, cu flori mascule reprezentate prin cate o stamina articulata, care inconjoara o floare femela centrala tricarpelara si lung pedunculata.

Au un periant simplu sau absent, uneori dublu sau chiar gamopetal. Florile mascule sunt formate din numeroase stamine libere, uneori ramificate. Floarea femela este alcatuita dintr-un gineceu tricarpelar, sincarp, sesil sau prevazut cu ginofor, inconjurat de un disc nectarife inelar. Fructul este o capsula. Samanta este prevazuta cu un caruncul de origine tegumentara. Euphorbia (alior, laptele cainelui, laptele cucului): cu frunze simple, alterne sau opuse.

Flori mascule dintr-o singura stamina, grupate in fundul ciatiului, flori femele dintr-un singur gineceu tricarpelar, situata in prelungirea axului ciatiului si iesind din acesta pe un pedicel incovoiat. Pe marginea ciatiului se gasesc nectarine orizontale carnoase, intregi, semilunare sau bicornute.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.