Breviar teoria probabilitatilor

Trimis la data: 2010-08-10
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: Sergiu Dobrin
Dimensiune: 70kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Se considera spatiul experimentului, notat S, ca fiind multimea tuturor rezultatelor (outcomes) posibile ale experimentului. Submultimile lui S (elementele lui P(S)) se numesc evenimente. Se numeste proba (trial), efectuarea o singura data a unui experiment bine definit. In urma experimentului se obtine o singura realizare (event) . Se spune ca s-a produs evenimentul A daca .

Laboratoare similare:

Evenimente importante
- evenimentul sigur (cert)
- evenimentul imposibil

Exista si evenimente elementare pentru care
Teoria (axiomatica) a probabilitatilor asigneaza fiecarui eveniment A un numar P(A) cuprins intre 0 si 1, numit probabilitatea evenimentului A. Acest numar ofera o masura a sansei de aparitie a lui A. Probabilitatea evenimentui A verifica urmatoarele axiome (dar este in rest neprecizata).

2. CANTITATEA DE INFORMATIE
Conceptia Shannon pleaca de la premiza ca orice informatie cu privire la un eveniment este utilizata in scopul reducerii gradului de incertitudine asupra realizarii acelui eveniment. Din punctul de vedere al destinatarului, comunicatia este o variabila aleatoare, continutul informational fiind cu atat mai mare cu cat el se asteapta mai putin la realizarea acelui eveniment.

Se cere sa se calculeze
(a) entropia campului de intrare
(b) entropia campului de iesire
(c) entropia campurilor reunite
(d) eroarea medie
(e) echivocatia
(f) transinformatia
(g) capacitatea canalului si setul optim la intrare
(h)eficienta si redundanta relativa a canalului
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.