Calcule privind masurarea debitului

Trimis la data: 2010-05-29
Materia: Geografie
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 9.35 / 10
Downloads: 1
Autor: Adela Pondrea
Dimensiune: 488kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
1. OBIECTIVUL LUCRARII
- insusirea metodologiei de calcul a debitului de fluid (lichid si gaz) in cazul utilizarii diafragmei cu prize in flanse ca element primar (sesizor);
- insusirea metodologiei de dimensionare a diafragmei in cadrul unui sistem de masurare a debitului.

Laboratoare similare:

Dimensionarea diafragmei presupune, in principal, determinarea diametrului d al orificiului diafragmei astfel incat sa se asigure o cadere de presiune pe diafragma egala cu valoarea pmax a domeniului de masurare al ansamblului convertor-adaptor de presiune diferentiala din componenta traductorului de debit, atunci cand debitul prin diafragma este egal cu valoarea Qmax a domeniului de masurare a traductorului de debit.

Solutie. Se calculeaza pmax = .g.hmax = 1000.9,81.1 = 9810 N/m2.Dimensionarea diafragmei presupune, in principal, determinarea diametrului d al orificiului diafragmei astfel incat sa se asigure o cadere de presiune pe diafragma egala cu valoarea pmax a domeniului de masurare al ansamblului convertor-adaptor de presiune diferentiala din componenta traductorului de debit, atunci cand debitul prin diafragma este egal cu valoarea Qmax a domeniului de masurare a traductorului de debit.

In cazul in care relatia (Re)nom < Re' se reia calculul de dimensionare prin alegerea unei conducte cu diametrul interior ceva mai mic (avand ca efect cresterea lui (Re)nom, sau prin alegerea unui traductor de presiune diferentiala cu domeniul mai mare (avand ca efect reducerea lui Re', prin micsorarea raportului ). Se recomanda ca domeniul traductorului de presiune diferentiala sa nu fie mai mic de 400...500 mm col. apa.

Aplicatia 4. Sa se dimensioneze diafragma unui sistem de masurare a debitului de abur saturat, utilizat ca agent termic intr-un parc de colectare si separare a amestecului titei-gaz, care circula printr-o conducta cu D=80 mm, astfel incat dispunand de un traductor de presiune diferentiala cu domeniul 0...0,15 bar, sa se obtina un domeniu de masurare 0...1000 kg/h. Se mai dau: p1=10 bar, t1=180 oC, densitatea normala N=0,8038 kg/m3, Qnom=700 kg/h, =3,8 . 10-6 kg/(m.s), K1=0,927, =1,31.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.