Calculul puturilor

Trimis la data: 2009-07-10
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 8.13 / 10
Downloads: 50
Autor: Minodora Leta
Dimensiune: 90kb
Voturi: 5
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
PUTURILE sunt constructii verticale, tubulare cu o parte a suprafetei permeabila. Cu ajutorul lor se capteaza sau se introduce apa in pamant .
Clasificare : Dupa modul de construtie : Puturi perfecte care ajung pana la patul acviferului si capteaza apa pe toata grosimea stratului.Puturi imperfect care nu ajung la paturi impermeabile situat la adancimi mari.

Laboratoare similare:

Dupa conditiile la limita ale acviferului:Puturi alimentate pe contur
Puturi in bazin;Puturi in current;Puturi alimentate dintr-un rau;Grupuri de puturi.PUTUL PERFECT IN ACVIFER SUB PRESIUNE ALIMENTAT PE CONTUR CIRCULAR.Pentru claritatea conditiilor la limita se presupune ca alimentarea se produce printr-o suprafata cilindrica de raza r , dintr-un bazin care inconjoara zona putului ( fig 1. )

Miscarea se produce in stratul de grosime constant a si are caracter de miscare plana. Este vorba de o sursa negativa cu debitul Q=q*a.
Ecuatia diferentiala a miscarii permanente cu debit constant se obtine scriind debitul prin suprafata cilindria de raza r si inaltimea a.

Prezenta zonei de izvorare nu afecteaza corectitudinea formulei 8,in schimb afecteaza pozitia suprafetie libere(7) care trebuie corectata cu Δhih2= (h0+Δhi)2+ ln Inaltimea de izvorare la puturi se poate calcula cu abaca din fig.3 dupa SCHEEBELLI.R-raza de influenta a putului
Pentru calculul razei R de influenta se folosesc 2 formule:
SICHARDT : R=3000(H0 - h0)*
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.