Calculul transmisiei prin curele trapezoidale

Trimis la data: 2009-02-28 Materia: Energetica Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 156
Autor: Alexandra Ivancioiu Dimensiune: 52kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Curelele trapezoidale se utilizeaza in general pentru transmiterea unor puteri P mai mici sau egale cu 1200 [kW], la viteze periferice v de pina la 40 m/s si rapoarte de transmitere pina la 7 (exceptional 10).
In functie de marimea raportului dintre latimea de calcul masurata pe linia neutra si inaltimea sectiunii curelei h, curelele trapezoidale se executa in doua variante: clasice si inguste. Curelele trapezoidale clasice se executa in urmatoarele tipodimensiuni: Y, Z, A, B, C, D, E, putandu-se utiliza la viteze periferice v de pana la 30 m/s.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Curele trapezoidale inguste se executa in urmatoarele tipodimensiuni: SPZ, SPA, SPB, SPC, putandu-se utiliza la viteze periferice v de pana la 40 m/s. Ele poseda o capacitate portanta mai mare, ca urmare a repartizarii mai bune a sarcinii pe latime, asigurand astfel posibilitatea reducerii cheltuielilor materiale pentru curea si roata. Datorita acestui fapt la constructiile noi se recomanda utilizarea curelelor trapezoidale inguste, cele clasice fiind utilizate numai la utilaje existente, in cazul unor reparatii sau modificari.

Pentru dimensiunile principale ale rotilor de curea se va consulta STAS 1162-77.Alegerea distantei axiale intre cele doua limite prescrise se face tinand seama de influenta acesteia asupra durabilitatii curelei, numarul de curele necesar precum si de anumite conditii de gabarit impuse. Daca nu avem limitata distanta axiala prin conditii de gabarit, se recomanda alegerea distantei axiale spre limita maxima pentru a mari durabilitatea curelei prin micsorarea frecventei indoirilor si micsorarea numarului necesar de curele.

Rotile de curea trebuie sa satisfaca urmatoarele conditii: sa fie usoare, echilibrate, bine centrate pe arbore, sa aiba o buna aderenta si sa nu uzeze cureaua.Materialele utilizate in constructia rotilor de curea sunt: fonta turnata la v < 30 m/s, otel, aluminiu, materiale plastice, lemn, sau carton presat.Forma si dimensiunile canalelor rotilor pentru curele trapezoidale sunt prezentate in STAS 1162-77, in functie de tipul curele.Pentru prescrierea abaterilor de forma si pozitie a sectiunii canalului rotii de curea se va folosi STAS 1162-77.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.