Canale continue si medii de transmitere

Trimis la data: 2010-07-06 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 43 Nota: / 10 Downloads: 22
Autor: Razvan Mitrea Dimensiune: 193kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In mod corect, aceasta presupune ca cele doua impedante sunt egale. In practica, pentru amplificatoarele operationale actuale, aceasta conditie nu mai este indeplinita. Totusi este tolerata exprimarea amplificarii in tensiune si in cazul in care cele doua impedante nu sunt egale.Formula Shannon pentru canale continue este valabila numai pentru canale afectate de zgomot gaussian alb. Daca canalul nu este perturbat de un zgomot gaussian alb teorema ofera o limita inferioara a performantelor ce pot fi obtinute. Mai precis , se poate afirma ca :Daca un codor/decodor conduce la o prbabilitate de eroare pe un canal gaussian , atunci se poate proiecta un alt codor/decodor care pe un canal negaussian sa cnduca la o probabilitate a erorii mai mica decat aceea obtinuta pe canalul gaussian.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Mai precis , se poate afirma ca :Daca un codor/decodor conduce la o prbabilitate de eroare pe un canal gaussian , atunci se poate proiecta un alt codor/decodor care pe un canal negaussian sa cnduca la o probabilitate a erorii mai mica decat aceea obtinuta pe canalul gaussian.Trebuie facuta observatia ca nu este indicata calea de proiectare a ansamblului codor/decodor care sa permita obtinerea acestei performante.

Problema 1
Sa se calculeze capacitatea unui canal cu largimea de banda de 3 kHz si un raport S/N=103 la iesirea din canal. Se presupune ca zgomotul este gaussian si alb.Trebuie facuta observatia ca nu este indicata calea de proiectare a ansamblului codor/decodor care sa permita obtinerea acestei performante.

Problema 1
Sa se calculeze capacitatea unui canal cu largimea de banda de 3 kHz si un raport S/N=103 la iesirea din canal. Se presupune ca zgomotul este gaussian si alb.Un monitor SVGA are o rezolutie 1024x768 la 60 Hz frecventa de cadre.
(a) Sa se calculeze cantitatea de informatie monocroma dintr-un cadru.
(b) Sa se calculeze cat dureaza transmiterea unui cadru pe un canal telefonic (3,1kHz la un S/N de 26 dB).
(c) Sa se calculeze largimea de banda necesara transmiterii monocrome, cadru cu cadru.

(d) Aceasi intrebare ca la punctul (a) daca insa se folosesc 16 culori.
Se considera un sistem de transmitere a datelor binare pe fibra optica. Emitatorul are un nivel de putere 0dBm, iar atenuarea este de 10 dB/km.
(a) Care este nivelul de putere la emisie in wati ?
(b) Care este distanta maxima la care se poate face transmiterea daca puterea minima necesara la receptie este de -20 dBm ?
(c) Care este banda necesara canalului la un debit de informatie de 2 Gbps iar S/N este de 30 dB ?

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.