Caracteristica statica intrinseca a organului de reglare

Trimis la data: 2010-03-11
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: Olivia Foldeanu
Dimensiune: 57kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Prin caracteristica statica de lucru a unui RR se intelege dependenta debitului Q de cursa h.Q = f(h).Se observa ca in definitia acestei caracteristici nu mai apare conditia restrictiva privind constanta caderii de presiune pe robinet asa cum a fost in cazul CSI.Debitul ia valori atat in functie de sistemul hidraulic (conducta+rezistente locale, teuri, reductii, coturi) cat si de marimea si tipul RR.

Laboratoare similare:

Indicele 100 fiind asociat situatiei cand RR este complet deschis. In fig. urmatoare se prezinta familiile de caracteristici statice de lucru ale celor 2 tipuri principale de RR(cu caracteristica liniara si logaritmica).

Tipuri de CSI pentru h=100 robinet de reglare cu KVS/Kv0=50 bar.Din aceste figuri se observa influenta puternica a pierderilor de presiune pe conducta si din interiorul sursei a caracteristicii statice de lucru, ambele luate in considerare prin intermediul parametrului.

Din cele doua grafice se mai observa ca pentru =1 CSL se confunda cu cele intrinseci(curbe groase).4 Caracteristicile dinamice ale RR.Acestea exprima evolutia in timp a cursei h a robinetului, respectiv Q atunci cand se aplica o variatie in timp sub forma de treapta.

Consultand figurile caracteristicei de lucru => pentru = 0,97 trebuie ales un RR cu CSI liniara deoarece aceasta asigura o CSL foarte apropriata de CS liniara. Deoarece toate elementele de compun SRA - N sunt liniare intregul SRA - N este liniar, deoarece prin RR circula un lichid.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.