Caracteristicile de acceleratie ale automobilui

Trimis la data: 2010-07-07 Materia: Transporturi Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 54
Autor: Luiza Tonculescu Dimensiune: 95kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Scopul lucrarii: De a studia metodica de calcul trasarea pasaportului dinamic al automobilului.Utilaj: Literatura de specialitate si masina de calcul.Nota: lucrarea data se efectuiaza pe baza datelor si calculelor din lucrarea de laborator precedenta.Partea teoretica:Pasaportul dinamic - al automobilului prezinta o totalitate de grafice si caracteristici dinamice , monograma sarcinilor si graficul de control la patinare.Caracteristica dinamica - prezinta o grafica a schimbarii factorului dinamic de viteza de deplasare a automobilului la diferite trepte in cutia de viteze la deschiderea completa a clapetei de acceleratie(motorul cu benzina) sau la deplasarea maxima a cremalierei pompei de injectie (motorul diesel).
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Dupa calcularea valorilor factorului dinamic D pentru valorile respective a Va e necesar de construit caracteristica dinamica a automobilului (desen 1 ). Pentru aceasta e necesar de ales scara factorului dinamic a100 ,care corespunde cu valoarea de 0,1 din valoarea lui reala. Inafara de acesta este necesar de ales scara vitesei automobilui. La trasarea caracteristicii dinamice se recomanda scara factorului dinamic a100 sa fie egala 30...40 mm, iar scra vitezei 5 m/s - 15...20 mm.

Trasarea pasaportului dinamic al automobilului:
Pasaportul dinamic al automobilului e necesar de desenat pe format A4 sau A3 pe foae milimetrica .In partea din mijloc a pasaportului dinamic se va gasi caracteristica dinamica a automobilului (graficul D100 -Va ),alegand scara in dependenta de recomandatii,prezentate in partea teoretica;

Dupa asta pe partea stinga si dreapta a partii centrale se traseza monograma sarcinilor pentru automobilul gol si supraincarcat cu 50 % calculind anterior scarile a0 si a150 . Graficele monogramei de sarcin a se traseaza in forma de linii continuie .

De asemenea se deseneaza graficul de control la patinare (linii punctate), preventiv calculind scarile , , . Forma generala a graficelor pasaportului dinamic este aratata in desenul 1.

Concluzie :
In baza lucrarii date am studiat metoda de trasare a pasaportului dinamic al automobilului pe care am reprezentat variatia factorului dinamic,in dependenta de treapta in care se misca automobilul si viteza sa,graficele in dependenta de sarcina si controlul la patinare.

Cunoasterea factorului ne permite sa apreciem calitatile dinamice a automobilui:la viteze mici forta de tractiune este mare,deci valitatile me miscare sunt inalte,din contra cind viteza creste,creste si rezistenta aerului,pe cind forta de traciune scade datorita raporturilor in trepte,deci si calitatile dinamice scad.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.