Centrala telefonica sohpo ipc 100 - instalarea cardului voip

Trimis la data: 2010-03-16
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Adina Brecea
Dimensiune: 373kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Telefonia IP cunoscuta si sub numele de VoIP (Voice over IP) este o tehnologie care a inceput deja sa schimbe modul de comunicare intre oameni. Unul din principalele beneficii ale acesteia este micsorarea costurilor telefoniei clasice.

Laboratoare similare:

Tehnologia "Voice Over Internet Protocol", denumita pe scurt VoIP, se refera la posibilitatea efectuarii de convorbiri telefonice intre doi corespondenti, dintre care cel putin unul trebuie sa posede o conexiune Internet (dedicata sau temporara). Deoarece aceasta tehnologie partajeaza reteaua globala Internet si nu utilizeaza tehnologia clasica comutata, ca in cazul convorbirilor telefonice traditionale, costul convorbirii este mult mai mic. Persoana care initiaza apelul se poate afla in orice loc de pe glob si poate suna in orice tara din lume. Apelul se poate face cu ajutorul unui calculator conectat la Internet sau cu ajutorul unor dispozitive hardware VoIP.

In acest caz, apelantul foloseste un calculator sau un telefon conectat la un dispozitiv de conversie voce/IP, iar apelatul raspunde la un telefon obisnuit. Semnalul vocal parcurge cea mai mare parte a drumului sub forma de pachete IP in format standard H.323, in reteaua Internet. El este apoi reconvertit in semnal vocal si introdus in reteaua telefonica prin intermediul unui echipament "gateway" sau "switch de telefonie". Dispozitivele hardware VoIP sunt asemanatoare telefoanelor obisnuite, realizand conversia vocii in pachete IP.

Ele permit conectarea la Internet si efectuarea de convorbiri telefonice internationale, fara ajutorul calculatorului. Pretul unei convorbiri prin Internet este de cateva ori mai mic decat pretul unei convorbiri traditionale. La cele doua capete ale unei conexiuni VoIP pot sta calculatoare, telefoane, hardware VoIP sau fax-uri, in orice combinatie.

Exista mai multe modalitati de a efectua apeluri. In prezent, tehnologia VoIP este folosita in trei forme:ATA. Cea mai comuna modalitate este cea prin utilizarea unui dispozitiv denumit ATA (analog telephone adaptor - care este de fapt un convertor analog-digital). ATA permite utilizatorilor sa conecteze un telefon standard la calculator sau la conexiunea de Internet.

Telefoane IP. Aceste telefoane specializate sunt identice ca aspect cu telefoanele obisnuite. Insa, in schimbul conectoarelor standard, telefoanele IP dispun de un conector Ethernet RJ-45. Conexiunea se realizeaza direct la router, telefoanele IP dispunand de toate resursele hardware si software necesare administrarii unui apel IP.

Computer-to-computer. Cea mai simpla modalitate de a folosi functiile VoIP. Utilizatorul nu este nevoit sa plateasca pentru apelurile efectuate la distante mari. Exista o serie de companii ce ofera aplicatii gratuite sau la preturi foarte scazute, capabile sa asigure comunicatii VoIP. Nu este nevoie decat de pachetul software, un microfon, un sistem audio, o placa de sunet si o conexiune la Internet, de preferabil una rapida.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.