Circuite integrate analogice

Trimis la data: 2010-12-09
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 9.87 / 10
Downloads: 0
Autor: Loredana Brancea
Dimensiune: 299kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Etajele de intrare in C.I. analogice au de indeplinit, in general
urmaoarele functiuni:sa asigure o impedanta de intrare cat mai mare in cazul circuitelor cu intrare de tensiune sau o impedanta de intrare cat mai mica in cazul C.I. cu intrare de curent;sa aiba amplificarea constanta intr-o banda de frecvente cat mai mare,in marea majoritate a cazurilor fiind necesara posibilitatea cuplajului in curent continuu.

Laboratoare similare:

In cazul folosirii tranzistoarelor bipolare, etajele de amplificare cel
mai des intalnite sunt cele in configuratie emitor comun, asimetrice.
Caracteristica de iesire se poate liniariza cu ajutorul reactiei negative introdusa de rezistenta de emitor, care asigura si o mai buna stabilitate cu temperatura si cu variatiile tensiunii de alimentare.

Din pacate, in cazul circuitelor integrate nu este posibila decuplarea in curent alternativ (pe cip) a rezistentei de emitor, datorita faptului ca integrarea capacitatilor este dificila, consumand arii mari de siliciu si deci ducand la ridicarea pretului de cost.Tot la ridicarea pretului de cost ar duce si metoda decuplarii exterioare,
datorita maririi numarului de pini si deci a tipului de capsula folosit.

Un dezavantaj important al etajelor de amplificare asimetrice consta
in faptul ca aceste etaje au caracteristica de iesire decalata fata de zero.Acest inconvenient se poate compensa prin utilizarea circuitelor de decalare de nivel. In cazul conectarii in cascada a mai multor etaje apar probleme legate de corecta stabilire a Punctului Static de Functionare (P.S.F.).

Orice abatere de la valorile PSF calculate pentru primele etaje este amplificata de etajele urmatoare si poate duce la saturarea sau blocarea tranzistoarelor din ultimele etaje. Cel mai mare dezavantaj al acestui tip de amplificatoare ramane insa deriva termica.In cazul unui etaj amplificator cu amplificareade 50, cresterea temperaturii cu un grad Celsius determina modificarea UBE cu 2 mV si deci modificarea componentei continue a semnalului de iesire cu 100 mV (pentru semnal de intrare nul).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.