Circuite simple de adaptare 2

Trimis la data: 2010-04-04
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Ana Maruta
Dimensiune: 94kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Introducere teoretica:In functie de modul in care se pune problema adaptarii si anume la o singura frecventa sau intr-o banda de frecvente, circuitele de adaptare pot fi clasificate in circuite de banda ingusta, respectiv circuite de banda larga.

Laboratoare similare:

Adaptarea de banda ingusta:Unul din cele mai simple circuite este tronsonul de lungime /4 care are proprietatea de inversare a impedantei. Aceasta proprietate permite transformarea unei impedante de sarcina reale Zs =Rs intr-o alta impedanta de asemenea reala Zi = Ri = Zc2/Rs.Circuitele de acest tip sunt utilizate in adaptarea unei sarcini rezistive la o linie de acces sau pentru adaptarea unei rezistente de sarcina la un generator cu impedanta interna reala.

De obicei se urmareste obtinerea unei adaptari cat mai bune intr-o anumita banda de frecventa, ceea ce corespunde unui coeficient de reflexie cat mai mic.Se observa ca circuitul de adaptare se comporta ca un filtru trece banda. Adaptarea optima corespunde unei pante cat mai abrupte a caracteristicii filtrului la trecerea din banda de trecere in cea de oprire. Proiectarea poate avea in vedere obtinerea unui coeficient de reflexie a carui modul sa varieze cu frecventa conform unei curbe de tip Butterworth, de tip Cebasev, etc.

Se observa ca circuitul de adaptare se comporta ca un filtru trece banda. Adaptarea optima corespunde unei pante cat mai abrupte a caracteristicii filtrului la trecerea din banda de trecere in cea de oprire. Proiectarea poate avea in vedere obtinerea unui coeficient de reflexie a carui modul sa varieze cu frecventa conform unei curbe de tip Butterworth, de tip Cebasev, etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.