Clasificarea sortimentului si metodele de determinare a calitatii painii

Trimis la data: 2010-04-16 Materia: Industria alimentara Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 161
Autor: Mirela Vasile Dimensiune: 21kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Industria de panificatie produce diferite tipuri de paine si produse de panificatie. Ele se impart in citeva grupe, in dependenta de urmatoarele criterii:dupa tipul fainei se deosebeste: paine de griu, de secara si din amestecul fainei din griu si secara;dupa modul de coacere: paine coapta in forme si paine coapta pe vatra;dupa forma se produc: franzele, chifle si paine impletita;dupa receptura se deosebeste: paine simpla, ameliorata (in care la fiecare 100 kg de faina se adauga 3-6% de zahar sau melasa, iar uneori 7% grasimi sau condimente) si cozonaci au continutul marit de grasimi si zahar;dupa modul de realizare: se deosebeste paine la cintar si cu bucata;dupa destinatie: painea poate fi obisnuita si dietica
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Painea de secara se coace simpla si ameliorata. Painea simpla se produce din faina de tapetare si decorticata sau din amestecurile lor. Painea ameliorata se coace din faina de tapetare si decorticata la care se adauga faina de griu de calitatea II. Painea din faina de griu poate fi simpla si cu amelioratori. Tipurile simple se coc din faina de griu de calitatea a doua, prima si integrala.

Painea cu amelioratori (zahar, grasimi, oua, lapte, condimente, etc.) se coace din faina de griu de calitate superioara. Produse de franzelarie se coc din faina de griu de calitatea superioara sau de calitatea I si II, avind forme diferite si masa mica. Se fabrica franzele, chifle, franzele impletite, colaci etc.

Produse din aluat de cozonaci sint mici ca marime. Ele se prepara din faina de griu de calitatea superioara si de calitatea I. Se foloseste o cantitate mare de grasimi (5-20%) si oua. Pentru ameliorarea gustului si aromei se adauga vanilie, magiun, etc.Produse de panificatie dietice sint destinate persoanelor supuse unei diete si copiilor. Astfel se fabrica paine aclorida (fara sare), cu proteine, cu supliment de tarite, iod, lecitina, etc.

Determinarea calitatii painei. Calitatea painii se determina analizind proba medie (conform standardului) dupa calitatile organoleptice si fizico-chimice.Proba medie este o parte din lotul de produse, proprietatile carora caracterizeaza lotul in ansamblu. Proba de laborator este o parte din proba medie, folosita pentru analiza de laborator.

Pentru formarea probei se selectioneaza articole aparte din fiecare 10 lazi in urmatoarele cantitati: pentru preparatele cu greutatea de la 1 pina la 3 kg -0,2% din lotul de produse, dar nu mai putin de 5 exemplare; pentru preparatele cu greutatea mai mica de 1 kg - 0,3% din lotul de produse, dar nu mai putin de 6 exemplare.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.