Combustibili si lubrefianti

Trimis la data: 2014-05-26
Materia: Mecanica
Nivel: Facultate
Pagini: 20
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: iuliancosmin
Dimensiune: 292kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Densitatea relativa este raportul dintre masa m a unui volum V dintr-o substanNa la temperatura t si masa m a aceluiasi volum V al unui lichid de referinNa, care este de obiceiapa la 40C.Densitatea substanNelor variaza cu temperatura, deoarece aceasta determinavariaNia volumului. Asupra densitaNii solidelor si lichidelor, presiunea are o influenNa micadatorita compresibilitaNii lor foarte reduse. Densitatea gazelor insa, depinde mult depresiune.In timpul masuratorilor este necesar sa semenNina constanta temperatura si sa se indice temperatura la care s-a facut determinarea.

Laboratoare similare:

La lichidele nu prea vascoase, densitatea se determina cu ajutorul
densimetrului (areometrelor). Densimetrul este format dintr-un cilindru de sticla, avand inpartea inferioara o camera de testare umpulta cualice de plumb sau mercur in cantitateprecis determinata.
La partea superioara, densimetrul este prevazut cu o tija cilindrica, avand undiametru mult mai mic decat corpul cilindric.
In interiorul tijei se afla o scara gradata pe care se citeste direct densitatea.

Uneledensimetre (numite si termodensimetre) au in corpul plutitor un termometru, cu ajutorulcaruia se determina temperatura lichidului. Adancimea de scufundare a densimetruluidepinde de densitatea lichidului si este egala la lichidele cu densitaNi egale.Se introduce lichidul a carui densitate urmeaza a fi determinata (in cazul nostru
benzen) intr-un cilindru de sticla suficient de adanc si de larg pentru a permite o plutirenestanjenita a densimetrului, apoi se introduce cu grija densimetrul in lichid, Ninandu-sede varful tijei, astfel incat poziNia lui sa fie verticala.

In nici un caz densimetrul nu se lasadin mana dupa ce se introduce parNial in lichid, intrucat se poate sparge usor, lovindu-se
de fundul cilindrului. Densimetrul trebuie sa pluteasca fara oscilaNii verticale si fara saatinga pereNii verticali ai cilindrului. Citirea densitaNii se face in partea de jos sau de sus ameniscului, dupa cum indica prescripNiile de pe densimetru, ochiuoperatorului gasinduse
la nivelul lichidului din cilindru. Se obNine valoarea densitaNii benzenului in g/cm3.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.