Conceptia asistata de calculator a echipamentelor electrice

Trimis la data: 2010-04-23
Materia: Automatica
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Radu Grigore
Dimensiune: 2714kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: docx
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Prin apasarea lui B1 se determina pornirea motorului, ceea ce va determina antrenarea hartiei pe linia de taiere. De asemeni, sunt activate lampile senzorilor L1, L2, L3. In momentul in care hartia activeaza senzorul S2, se va determina un proces de taiere prin alimentarea electromagnetului EM1.
Daca senzorul S1 nu detecteaza prezenta hartiei atunci automatizare va opri motorul, iar lampa L4 de avarie se va activa.
Dupa un proces de taiere correct, hartia va fi avansata si se initializeaza un nou ciclu de taiere.
Oprirea instalatiei se va face din butonul B2.

Laboratoare similare:

In schema este prezentata schema de principiu a unei instalatii de climatizare reversibila. Instalatia este prevazuta cu doua unitati: o unitate externa si o unitate interna, conectate intre ele printr-un sistem de conducte prin care trece agentul frigorific. Atat unitatea interna cat si unitatea externa sunt prevazute cu doua corpuri care pot fi vaporizatoare sau condensatoare, in functie de regimul in care lucreaza echipamentul; astfel:

- daca echipamentul functioneaza in regim de racire, corpul interior este condensator (absoarbe caldura din interior), iar cel exterior este vaporizator (elibereaza caldura in exterior);
- daca echipamentul functioneaza in regim de caldura, corpul interior este vaporizator (cedeaza caldura in interior), iar cel exterior este condensator (absoarbe caldura din exterior);

Agentul este fortat sa circule prin acest circuit termic utilizand o pompa C. Pompa C este comandata electric prin semnalul de comanda electric Y0, motorul pompei este prevazut cu un releu termic, in cazul in care motorul se supraincalzeste, acesta genereaza un semnal X6. Avand in vedere posibilitea de a trece echipamentul in doua regimuri termice de functionare, sistemul este prevazut cu un sistem de schimbare de sens format din doua supape (Sup1, Sup2) de sens; aceste supape sunt comandate electric de semnalul Y3.

Trebuie avut in vedere, ca pe timpul iernii, cand echipamentul lucreaza in regim de pompa de caldura sau, vara in incinta interna, temperatura pe corpul termic sa scada la limite alarmate, care sa conduca la inghetarea agentului. Pentru a evita aceasta problema se introduce un ciclu aditional de decongelare automata (DEFROST). In mod normal acest ciclu este introdus temporizat la intervale de timp regulate (in functie de inertia termica a sistemului) sau cand temperatura pe condesator atinge limite alarmante.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.