Contabilitatea disponibilitatilor banesti

Trimis la data: 2009-11-21 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 35 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Laurentiu Munteanu Dimensiune: 53kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Disponibilitatile banesti reprezinta excedentul de incasari peste nivelul platilor, existent la un moment dat in conturile bugetului public, deschise la Trezoreria Finantelor Publice. Ca rezultat al fluxurilor de numerar, disponibilitatile banesti cunoscute in literatura de specialitate ca disponibilitati monetare contin acele instrumente monetare care formeaza masa monetara in sens restrans (banii propriu-zisi) si se caracterizeaza prin lichiditate perfecta.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Componentele disponibilitatilor monetare raspund pe deplin continutului monedei si facilitatilor sale, sunt in masura sa mijloceasca direct o tranzactie, sa stinga imediat o datorie, fara ca detinatorul lor sa cheltuiasca timp si fara sa fie diminuate activele publice.
Fluxurile de numerar reprezinta o baza rezonabila pentru estimarea capacitatii comunitatilor de a genera numerar, necesar pentru a face fata exigibilitatii datoriilor.

In contextul Standardelor Internationale de Contabilitate , fluxurile de trezorerie fac obiectul unei situatii financiare distincte, cu scop general, in care acestea sunt structurate astfel: fluxurile de trezorerie din activitati de exploatare, fluxurile de trezorerie din activitati de investitii, fluxurile de trezorerie din activitati de finantare. In sectorul public, fluxurile de trezorerie pot imbraca forma fluxurilor din activitatea curenta, fluxurilor din activitatea speciala, fluxurilor din activitatea de investitii si fluxurilor din activitatea de finantare.

(1) Fluxurile din activitatea curenta - cuprind incasarile prin casa si prin banca care provin din venituri fiscale, venituri nefiscale, prelevarile din bugetul de stat si a subventiilor precum si a platii datoriilor fata de furnizorii de bunuri si servicii destinate activitatilor curente, fata de salariati, inclusiv a datoriilor fiscale pentru a realiza diferite activitati in domenii ca: invatamant, sanatate, cultura, religie, asistenta sociala, alocatii, pensii, ajutoare si indemnizatii, servicii si dezvoltare publica, locuinte, mediu si ape si alte actiuni economice.

(2) Fluxurile din activitatea speciala - cuprind incasarile din venituri cu destinatie speciala cum sunt : vanzarea unor bunuri apartinand domeniului privat, fondul pentru drumuri publice, fondul de interventie amortizarea mijloacelor fixe precum si a platii unor cheltuieli din fondul pentru drumuri publice, fondul pentru interventie, amortizarea mijloacelor fixe, cheltuieli pentru investitii din venituri realizate din vanzarea unor bunuri apartinand domeniului privat.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.