Contabilitatea fluxurilor de imobilizari

Trimis la data: 2010-01-22 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 38 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Aurelia Timofte Dimensiune: 56kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Activele imobilizate potrivit definitiei date de dictionare de specialitate reprezinta obiecte si/sau creante, respectiv bunuri si valori care nu se consuma la prima utilizare, servind o perioada indelungata de timp activitatea institutiei publice.
Potrivit acelorasi dictionare, activele imobilizate mai prezinta urmatoarele caracteristici:
a) isi transfera valoarea, pe calea amortizarii, in mod treptat asupra valorii noilor produse obtinute, lucrari executate si servicii prestate si in mai multe cicluri de productie.
b) se clasifica utilizand criteriul lichiditatii in :
active imobilizate necorporale
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Contabilitatea financiara recunoaste doua categorii de cheltuieli acoperite financiar din veniturile exercitiilor viitoare, in legatura cu deprecierea imobilizarilor.
a) pentru deprecierea ireversibila - cheltuielile cu amortizarea
Amortizarea este echivalentul valoric al deprecierii ireversibile a unei imobilizari ca urmare a utilizarii, a actiunii factorilor naturali, a progresului tehnic sau a altor cauze , fiind in acelasi timp element de cost si sursa de finantare pentru unitatile patrimoniale.

b) pentru deprecierea reversibila - cheltuielile cu provizioanele
Provizionul diferit ca si definire fata de amortizare reprezinta echivalentul valoric al deprecierilor, probabil reversibile, ale activelor imobilizate, datorate unor factori economici, sociali, politici etc. de natura conjuncturala .

Bazele juridice ale proprietatii publice in Romania se pun incepand cu anul 1998 cand se adopta in Parlamentul Romaniei normele juridice referitoare la cadrul general de exercitare dreptului de proprietate si administrare in conditii de eficienta a proprietatii publice.
In esenta legea defineste proprietatea publica ca fiind ansamblul de bunuri asupra carora statul si unitatile administrative teritoriale (judete, municipii, orase, comune) exercita dreptul de proprietate publica impreuna cu atributele sale - posesia, folosinta si dispozitia.
Structural, bunurile proprietate publica fac parte din domeniul public sau din domeniul privat al statului si al unitatilor administrativ-teritoriale.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.