Contabilitatea fluxurilor de stocuri

Trimis la data: 2010-12-04
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 33
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 0
Autor: Mandrescu Iliana
Dimensiune: 42kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Alaturi de activele imobilizate un rol important in gestiunea unitatilor patrimoniale, il ocupa activele circulante (mobilizate).
Caracteristic acestora este faptul ca se consuma la prima lor utilizare in procesul de productie si consum, participand la un singur ciclu de consum si exploatare care, in general, nu poate fi mai mare de un an.
De mentionat este faptul ca ciclul de consum este specific unitatilor patrimoniale din sectorul public care nu au ca finalitate desfacerea activelor circulante consumate, iar fazele acestuia in care apar stocurile sunt aprovizionarea si consumul.

Laboratoare similare:

Pentru asigurarea integritatii stocurilor, unitatile mari trebuie sa-si organizeze contabilitatea analitica a tuturor cantitatilor de bunuri materiale - indiferent de forma in care se prezinta acestea.
Contabilitatea analitica a stocurilor trebuie astfel organizata incat sa permita cunoasterea acestora cantitativ si valoric pe fiecare loc de depozitare in parte si pe feluri de materiale, produse, marfuri etc.
Contabilitatea stocurilor se tine cantitativ si valoric sau numai valoric , prin folosirea inventarului permanent sau a inventarului intermitent.

In conditiile folosirii inventarului permanent, in contabilitate se inregistreaza toate operatiunile de intrare si iesire, ceea ce permite stabilirea si cunoasterea in orice moment a stocurilor, atat cantitativ cat si valoric.Inventarul intermitent consta in stabilirea iesirilor si inregistrarea lor in contabilitate pe baza inventarierii stocurilor la sfarsitul perioadei. In acest caz iesirile se determina ca diferenta intre valoarea stocului initial plus valoarea intrarilor si valoarea stocului final, determinat pe baza inventarierii.

Metodele utilizate in organizarea contabilitatii analitice a stocurilor, in cazul folosirii inventarului permanent sunt:Metoda cantitativ valorica - consta in tinerea evidentei cantitative pe categorii de bunuri la locul de depozitare, iar in contabilitate a evidentei cantitativ - valorice. Contabilitatea stocurilor se desfasoara pe gestiuni, iar in cadrul acestora pe categorii de bunuri. Controlul exactitatii si concordantei inregistrarilor din evidentele de la locurile de depozitare si din contabilitate se face prin punctajul periodic dintre cantitatile inregistrate in fisele de depozit si cele din fisele de cont analitic de la contabilitate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.