Contabilitatea fondurilor

Trimis la data: 2009-12-07
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.81 / 10
Downloads: 0
Autor: Matei Popescu
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Fondurile institutiilor publice si a unitatilor administrativ teritoriale se compun din: fondul imobilizarilor necorporale, fondul participatiilor la capitalul social, fondul participatiilor la capitalul social, fondul bunurilor care alcatuiesc domeniul public al statului, fondul bunurilor care alcatuiesc domeniul privat al statului, fondul bunurilor care alcatuiesc domeniul public al unitatilor administrativ teritoriale, fondul bunurilor care alcatuiesc domeniul privat al unitatilor administrativ teritoriale.

Laboratoare similare:

Unitatile administrativ-teritoriale exercita posesia, folosinta si dispozitia asupra bunurilor care alcatuiesc domeniul public, in limitele si conditiile legii. Categoriile de bunuri care alcatuiesc domeniul public al statului, judetelor, municipiilor, oraselor, sau comunelor, sunt stabilite in anexa la lege . Trecerea bunurilor din domeniul public in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale se intocmeste anual si se insuseste de Consiliul local sau Guvern prin hotarare a consiliilor locale sau a Guvernului Romaniei dupa caz.

Inventarul bunurilor care alcatuiesc domeniul public al unitatilor administrativ-teritoriale se intocmeste anual si se insuseste de Consiliul local sau Guvern prin hotarare. Evidenta contabila a bunurilor care alcatuiesc domeniul public al unitatilor administrativ-teritoriale se tine distinct, potrivit normelor elaborate de Ministerul Finantelor Publice.

Investitiile financiare provenite din participatiile la capitalul social al societatilor comerciale - atribut al Consiliilor Locale, pentru realizarea unor lucrari si servicii de interes public local sau judetean dupa caz se tine in contabilitate distinct, sub forma fondului participatiilor la capitalul social. Fondurile necesare pentru realizarea unor astfel de actiuni se asigura din bugetele publice.
Rezultatul exercitiului, componenta a capitalului propriu, se determina anual prin inchiderea conturilor de cheltuieli si a conturilor de surse atat la nivelul bugetului public.

Imprumuturile publice si datoriile asimilate cuprind in cazul unitatilor administrativ-teritoriale - datoria publica, care reprezinta o obligatie generala ce trebuie rambursata, conform acordurilor incheiate, din resursele aflate la dispozitia unitatilor administrativ-teritoriale, cu exceptia transferurilor de la bugetul de stat cu destinatie speciala.Instrumentele datoriei publice, sunt in principal titluri de valoare si imprumuturi de la bancile comerciale sau de la alte institutii de credit.

Emiterea si lansarea titlurilor de valoare se poate face direct de catre autoritatile administratiei publice sau prin intermediul unor agentii sau al altor institutii specializate. Destinatia acestor imprumuturi o reprezinta realizarea unor investitii de interes public, precum si refinantarea datoriei publice. Din bugetele publice se mai pot acorda imprumuturi pentru infiintarea unor institutii sau servicii, finantate din venituri proprii si care nu dispun de fonduri suficiente la infiintare. Imprumuturile se acorda pe baza de conventie si vor fi rambursate integral in termen de 6 (sase) luni de la data acordarii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.