Dependenta de munca

Trimis la data: 2008-11-05
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 26
Nota: 9.68 / 10
Downloads: 39
Autor: Claudia Iurie
Dimensiune: 43kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Intrebari si raspunsuri ale moderatorilor
1.Dependenta de munca cu ce fel de dependenta poata fi asociata ?
R .: Dependenta e asociata mai degraba cu drogurile si alcoolul, nicidecum cu munca - cum ar putea aceasta sa te imbolnaveasca?! Pentru noi, dependenta de munca pare un moft occidental, adoptat de prin filme cu personaje "workaholice", adica dependente de munca.

Laboratoare similare:

2.Considerati ca dependenta de munca este acceptata de societate ? Daca da , de ce credeti asta?
R.: Dependenta de munca este, probabil, singura acceptata de societate, fiindca nu e atat de evidenta si ne vine greu sa credem ca ar putea sa dauneze cuiva.

3.Credeti ca poate fi confundata o persoana care munceste mult cu una dependenta de munca ? Argumentati raspunsul.
R.: Nu trebuie confundata o persoana care munceste mult cu una dependenta de munca. Persoanele care sunt pasionate de ceea ce fac si muncesc din greu pentru a-si atinge scopurile nu sunt neaparat dependente de munca. La fel, nu poate fi numita dependenta o persoana care sta ocazional peste program.

4. Cum recunosti o persoana dependenta de munca ?
R.: Se gandeste la munca tot timpul si ii e greu sa separe serviciul de timpul liber. Chiar si acest timp liber il planifica in cele mai mici detalii, astfel incat sa ramana putin pentru relaxare si recreere. Deseori, isi ia de lucru in week-end si in vacante.

5. Crezi ca un dependent de munca poate trai fara aceasta placere ?
R.: Ii este imposibil sa traiasca fara placerea oferita de munca. Cand termina un proiect sau in familie intervine ceva care necesita absenta de la serviciu, persoana dependenta se simte deprimata sau poate avea chiar stari de panica.

6.Cum credeti ca isi desfasoara activitatea zilnica? Refuza anumite sarcini sau pe unele le rezolva cu mai multa placere ? Ce parere aveti ?
R.: Isi asuma sarcini tot mai multe si mai grele, pentru ca niciodata nu se multumeste cu ceea ce a obtinut. Tipice pentru ea sunt viteza, intensitatea si zelul depuse.Deseori este incapabila sa refuze noi sarcini si se poate simti vinovata pentru ceea ce nu s-a facut sau nu s-a realizat la un nivel optim. Se implica mai degraba in activitati precise, cum ar fi organizarea si administrarea, decat in relatiile interumane, in care limitele si scopurile sunt mai putin precise.

7.Pe ce credeti ca pun mai mult accentul? Pe logica sau pe sentimente?
R.: Pune accentul mai mult pe logica si intelect, in defavoarea sentimentelor. Se concentreaza pe performanta chiar si in ceea ce tine de familie, fixand standarde inalte si netolerand slabiciunile. Nu in ultimul rand, refuza ideea de oboseala sau extenuare.

8.Care credeti ca este tactica lor de lucru? In echipa sau singure?
R.: Persoanele dependente de munca sunt, in general, agresive si orientate spre actiune, preferand sa lucreze singure, nu in echipa.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.