Dependenta rezistentei de temperatura la metale

Trimis la data: 2010-10-13 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Cosmin Miroiu Dimensiune: 56kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In modelul electronilor liberi, electronii de valenta ai metalului sunt colectivizati, se comporta ca un gaz perfect, iar distributia lor dupa energii se supune statisticii Fermi-Dirac. Electronii liberi se misca haotic, cu aceeasi probabilitate dupa orice directie din spatiu. La aplicarea unui camp electric constant dupa o directie data, apare o componenta de miscare a tuturor electronilor dirijata dupa aceasta directie, suprapusa peste miscarea haotica termica. In miscarea lor electronii se ciocnesc cu impuritatile, defectele de retea sau fononii.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Sub actiunea fortei electrice constante, electronii cu masa efectiva sint accelerati intre doua ciocniri succesive, pe directia fortei electrice:Se introduce drumul liber mijlociu si timpul mediu intre doua ciocniri - timpul de relaxare, conform ecuatiei:Se poate considera ca fiecare ciocnire "sterge" influenta vitezei precedente de translatie, astfel ca viteza de drift va fi:

Se defineste mobilitatea electronica prin:Densitatea de curent pe directia campului devine:In teoria de mai sus nu se ia in consideratie distributia dupa energii a electronilor si modificarea ei sub actiunea campurilor externe.Rezistenta electrica este determinata de imprastierea electronilor. In cazul metalelor in domeniul temperaturilor intermediare si inalte, mecanismul dominant de imprastiere este pe fononi acustici.

La temperaturi mari, rezistivitatea metalelor are o dependenta liniara de temperatura.In laborator, s-a determinat coeficientul si timpul de relaxare al electronilor in proba pentru zona de temperaturi pe care rezistivitatea metalelor variaza liniar cu temperatura.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.