Determinarea Experimentala a Vitezei de Taiere cu Jet de Apa Abraziv

Trimis la data: 2010-09-28
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.75 / 10
Downloads: 0
Autor: Ioana Popa
Dimensiune: 2641kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Taierea cu jet de apa abraziv este unul din cele mai noi tehnologii neconventionale de prelucrare a materialelor. Pentru prima data jetul de apa a fost utilizat in exploatarea carbunelui, in Rusia si Noua Zeelanda . In anul 1979, Dr. Mohamed Hashish a inventat taierea cu jet de apa abraziv prin adaugarea materialului abraziv in jetul de apa, in 1980 tot el a folosit pentru prima data masina de taiat cu jet de apa abraziv la taierea sticlei, otelului, beton .

Laboratoare similare:

Cu jet de apa abraziv se pot taia diferite materiale cum ar fi: otel, otel inoxidabil, diferite aliaje de nichel, materiale compozite, aluminiu,cupru, titan, piatra, granit, sticla, plastic etc.Tehnologia este utilizata pe scara larga in industria aeronautica, industria automobilelor, constructie la taiat piatra, granit etc.

Avantaje:
- Absenta zonelor afectate de caldura, absenta durificarii termice si a solicitarii materialelor.
- Absenta prafului, a fumului sau a gazelor toxice.
- Ascutirea uneltelor nu este necesara.

- Sarcina mecanica redusa a piesei prelucrate.
- Debavurarea nu este necesara.
- Reprelucrarea nu este necesara.
- Viteze de taiere relativ mari pentru materiale groase.
Taiere de pana la 200 mm, in functie de tipul materialului.

Dezavantaje:
Nu se pot taia in pachet.
Cost ridicat la prelucrare.
La grosimi mari apar striatii.

Masina de taiat cu jet de apa abraziv foloseste pentru taiere apa la presiune ridicata in amestec cu material abraziv si este formata din urmatoarele componente: sistemul de preparare al apei, sistemul de generare al presiunii, formarea jetului abraziv ca in figura urmatoare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.