Determinarea azotului usor hidrolizabil din carne

Trimis la data: 2009-03-01 Materia: Industria alimentara Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 56
Autor: Gabriela Radoi Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Sub influenta enzimelor proteolitice, in faza initiala, are loc fragmentarea moleculei proteice prin ruperea legaturilor amidice si eliberarea gruparilor aminice:R-CO-NH2-R+H2O->R-COOH+R-NH2
Intr-o faza mai inaintata a procesului proteolitic se produce dezaminarea aminoacizilor , prin care gruparile aminice (-NH2) se desprind si trec in aminic (NH3):
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Amoniacul pus in libertate cu oxid de magneziu se distila si este captat intr-o solutie de H2SO4.In functie de cantitatea de acid sulfuric care reactioneaza cu amoniacul se calculeaza cntitatea de ammoniac existent in carne.

Metoda a fost standardizata pentru un anumit timp de distilare . La o distilare prelungita devin disponibile cantitati din ce in ce mai mari de baze , din cauza efectului caldurii asupra proteinelor. De asemenea,se consider ca este mai avantajos sa se prinda azotul volatil in acid boric decat in acid sulfuric .Se recomanda sa se foloseasca un timp de distilare de 30 minute.

Aparatura-instalatia de distilare , format dintr-un balon cu fund plat si gat lung, de 750 sau 1000ml, refrigerant descendent si pahar colector.Din proba omogenizata se cantaresc 10g si se aduc cu circa 300ml apa distilata in balonul de distilare .In balonul colector se introduce 10-15ml acid sulfuric 0,1n si 2-3 picaturi de indicator. Se asambleaza instalatia de distilare in asa fel incat in extremitatea tubului prelungitor al refrigerentului sa fie cufundata in solutia de acid sulfuric din paharul colector.

Se desface dopul de la vasul de distilare si se introduce repede 1-2g oxid de magneziu si parafina(antispumant),se acopera apoi cu dopul , se omogenizeaza usor prin cateva miscari circulare ale balonului si se actioneaza flacara.Incalzirea trebuie sa fie moderata la inceput, pentru a evita spumarea , iar dupa ce lichidul a ajuns la fierbere si spuma s-a spart , se mareste treaptat flacara.

Distilatea trebuie sa dureze 30 minute din momentul in care lichidul a ajuns la fierbere. Daca in timpul distilarii se constata ca lichidul din paharul colector tinde sa-si modifice culoarea(dovada epuizarii acidului sulfuric colector tinde sa-si modifice culoarea ) se mai adauga cu pipeta o cantitate exact masurata care sa asigure un exces de acid sulfuric pana la sfarsitul distilarii.

La sfarsitul distilarii, cand s-au colectat cca 125-150 ml distilat , se coboara paharul colector in asa fel incat alonja refrigeratului sa ramana deasupra distilatului. Sfarsitul distilarii se verifica cu hartie de turnesol (o picatura care cade din refrigerant nu trebuie sa albastreasca hartia de turnesol).

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.