Determinarea distributiei campului electrostatic

Trimis la data: 2010-10-22 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Prunea Mirela Dimensiune: 29kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Natura campurilor de vectori se studiaza cu ajutorul a doua marimi globale, integrala de linie si integrala de suprafata ale vectorului camp carora le corespund marimile locale (diferentiale, punctiforme) rotorul si divergenta vectorului camp. Aceste marimi (globale sau locale) intervin in formularea teoremei fundamentale a campurilor de vectori. Fara a particulariza pentru campul electromagnetic " teorema fundamentala a campurilor vectoriale", sa consideram un camp vectorial caracterizat de vectorul .In conformitate cu aceasta teorema vectorul camp este unic determinat in fiecare punct din domeniul marginit de suprafata inchisa , daca se cunosc:
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Problema determinarii distributiei campului electric poate fi explicata cu ajutorul teoriei campurilor vectoriale intrucat marimile ce descriu campul sunt vectorii inductie D si intensitate E fiind necesar sa cunoastem sursele campului rot E =0 div D =v completate cu relatia de dependenta D=E unde permitivitatea electrica =(E) este neliniara dependenta de material Cunoasterea completa si determinarea unica a campului este posibila prin definirea conditiilor la limita si initiale pe intreg domeniul de calcul.

Aceste conditii la limita sunt obtinute din particularizarea relatiilor surselor pe suprafetele se separatie astfel:divS D =s implica conservarea componentelor normale ale inductiei electrice pe suprafetele de discontinuitate ce nu contin sarcini . rot SE = 0 conduce la conservarea componentelor tangentiale ale intensitatii campului electric pe suprafetele de discontinuitate.Ecuatiile ce descriu campul fiind ecuatii diferentiale ,matematic pentru rezolvare trebuiesc cunoscute derivatele de ordin inferior inclusiv valorile initiale ale marimilor

Solutia intr-un punct din domeniul de calcul este functie de valoarea anterioara a marimii in punctul considerat dar si de contributiile in acel punct a tuturor surselor din domeniul de calcul.Restrangerea numarului de necunoscute in domeniul de calcul este posibila prin utilizarea potentialului scalar V ce satisface ecuatia diferentiala de ordin II: div[-()*grad(V)]=v completata cu conditia la limita divS[()*gradS(V)]=S ce exprima teorema refractiei liniilor de camp electric pe suprafetele de separatie.In acest mod se obtine o singura ecuatie ce trebuie solutionata pe intreg domeniu de calcul.

Domeniul de calcul poate fi descompus intr-o colectie finita de subdomenii denumite regiuni in care trebuie solutionata ecuatia de ordinul II.Intrucat ecuatia contine necunoscuta V cu marimile cunoscute care sunt proprietatile de material si densitatea de sarcina
Alegerea regiunilor se face atat dupa existenta sau inexistenta sursei campului cat si dupa proprietatile de material. Conform acestor criterii se pot definii mai multe regiuni in sectiunea BOUNDARIES .

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.