Determinarea experimentala a vitezei de taiere cu jet de apa

Trimis la data: 2010-04-01
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 9.90 / 10
Downloads: 0
Autor: Corina Medelean
Dimensiune: 2641kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Taierea cu jet de apa abraziv este unul din cele mai noi tehnologii neconventionale de prelucrare a materialelor. Pentru prima data jetul de apa a fost utilizat in exploatarea carbunelui, in Rusia si Noua Zeelanda . In anul 1979, Dr. Mohamed Hashish a inventat taierea cu jet de apa abraziv prin adaugarea materialului abraziv in jetul de apa, in 1980 tot el a folosit pentru prima data masina de taiat cu jet de apa abraziv la taierea sticlei, otelului, beton .

Laboratoare similare:

Cu jet de apa abraziv se pot taia diferite materiale cum ar fi: otel, otel inoxidabil, diferite aliaje de nichel, materiale compozite, aluminiu,cupru, titan, piatra, granit, sticla, plastic etc. Tehnologia este utilizata pe scara larga in industria aeronautica, industria automobilelor, constructie la taiat piatra, granit etc.

Avantaje:
- Absenta zonelor afectate de caldura, absenta durificarii termice si a solicitarii materialelor.
- Absenta prafului, a fumului sau a gazelor toxice.
- Ascutirea uneltelor nu este necesara.
- Sarcina mecanica redusa a piesei prelucrate.
- Debavurarea nu este necesara.
- Reprelucrarea nu este necesara.
- Viteze de taiere relativ mari pentru materiale groase.
Taiere de pana la 200 mm, in functie de tipul materialului.

Dezavantaje:
Nu se pot taia in pachet.
Cost ridicat la prelucrare.
La grosimi mari apar striatii.

Un numar mare de materiale abrazive de diferite tipuri sunt folosite in tehnologia de taiere cu jet de apa cu abraziv. Masina de taiat cu jet de apa abraziv foloseste pentru taiere apa la presiune ridicata in amestec cu material abraziv si este formata din urmatoarele componente: sistemul de preparare al apei, sistemul de generare al presiunii, formarea jetului abraziv ca in figura urmatoare.

Determinarile experimentale s-au facut pe masina HYDRO-JET ECO 0615 din cadrul laboratorului pe un material OL37 cu diferite grosimi la o presiune constanta si masa abrazivului constanta. Am experimentat pentru diferite grosimi de material, pentru presiunea de 1500 de bar si 1000 de bar pentru un debit de material abraziv de 250 g/min. Materialul abraziv este granat cu dimensiunea granulelor de 80 A"m si o duritate de 7,5 pe scara Mohs.

Asa cum se observa din diagramele experimentale, la presiuni inalte, viteza de lucru este mai mare decat la presiuni de lucru mai mici si scade odata cu cresterea grosimii materialului, ceea ce ne conduce la concluzia ca productivitatea prelucrarii este serios influentata de cresterea grosimii materialului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.