Determinarea grafica a vitezelor in miscarea plana

Trimis la data: 2010-02-04 Materia: Grafica computerizata Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Victor Militaru Dimensiune: 395kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Viteza liniara a punctului A are punctul de aplicatie in A, directia tangenta la traiectorie, iar sensul dat de viteza unghiulara.
Mecanismul din figura 1 executa o miscare plan-paralela, astfel daca la un moment dat se cunoaste viteza unui punct A apartinand mecanismului si centrul instantaneu de rotatie, viteza oricarui alt punct se poate obtine prin metoda rabaterii. Pozitia centrului instantaneu de rotatie pentru elementul ABD se obtine ducand normalele la traiectoriile punctelor A si B, intersectia lor este I2.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Vectorul viteza se rabate cu radiani pana intersecteaza in directia lui AI, se duce paralela la segmentul AB pana intersecteaza pe BI in , se rabate segmentul cu radiani in sens contrar primei rabateri pana intersecteaza directia perpendiculara pe BC. Segmentul delimitat este viteza . Din punctul se duce paralela la segmentul AD. Cu varful compasului in D se rabate segmentul cu radiani in sens contrar primei rabateri pana intersecteaza perpendiculara pe DI. Segmentul delimitat este viteza .

Din punctul se duce paralela la DE pana intalneste perpendiculara pe traiectoria punctului E se rabate segmentul cu radiani in sens contrar primei rabateri pana la intersectia cu traiectoria punctului E si se obtine viteza .Proiectia vectorilor viteza a doua puncte pe directia care uneste punctele este constanta. Bazandu-se pe aceasta constatare pentru determinarea vitezei punctului E prin metoda proiectiilor se procedeaza astfel:

Se considera viteza punctului A cunoscuta. Se proiecteaza pe AB. Se translateaza in . In se ridica perpendiculara pana intersecteaza perpendiculara in B pe BO. Segmentul obtinut este vectorul viteza .
Pentru determinarea vitezei se proiecteaza pe directia AD si se obtine punctul . Se translateaza segmentul in D si se obtine . In punctul se ridica o perpendiculara. Traiectoria punctului D nu este cunoscuta, de aceea pentru determinarea vitezei punctului D se aplica metoda proiectiilor si pentru punctul B. Perpendicularele in si se intalnesc in extremitatea vectorului . Viteza punctului E de traiectorie cunoscuta face apel doar la proiectia pe DE a vitezei .

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.