Determinarea indicatorilor de durabilitate

Trimis la data: 2010-10-30
Materia: Mecanica
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.74 / 10
Downloads: 0
Autor: Marina Bute
Dimensiune: 28kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Scopul lucrarii: confirmarea cunostintelor obtinute la curs in vederea determinarii indicatorilor durabilitatii si prelucrarea statistica a datelor. Obiectivele lucrarii: determinarea indicatorilor de durabilitate a unui lot de piese de acelasi tip (informatia poate fi data de catre profesor). Materiale si SDV-uri: tabele cu valori a datelor aparitiei refuzurilor a unui numar anumit de obiecte, placarde, informatii adaugatoare.

Laboratoare similare:

Durabilitate reprezinta proprietatea obiectului de a-si pastra capacitatea de functionare pana la aparitia starii limita (reparatii generale, casare) cu conditia executarii interventiilor de mentenanta stabilita de documentatia tehnica. Cu alte cuvinte durabilitatea reprezinta perioada de utilizare a unui bun exprimata prin perioada de lucru sau resursa obiectului pana la aparitia starii limita.

Prin resursa se intelege durata de functionare a obiectului de la inceputul exploatarii sau reparatiei generale pana la aparitia starii limita - sau durata de lucru intre 2 reparatii generale, 2 revizii sau alte interventii. Resursa de la inceputul exploatarii pana la casare se numeste resursa totala. Termenul de lucru este durata calindaristica de la inceputul exploatarii obiectului pana la aparitia starii limita.
In fiabilitate se utilizeaza termenii de resursa pana la reparatia generala, resurse intre reparatii generala, resursa si resursa totala. Cantitativ durabilitatea este estimata prin indicatoari tehnici si indicatori economici.

Din definitia durabilitatii este evident ca indicatorii nominalizati pot fi referiti la resursa (durata de lucru) pana la aparitia starii limita sau durata de lucru intre 2 reparatii generale, 2 revizii sau alte interventii de mentenanta.In reparatia masinilor la defectarea pieselor uzate se foloseste termenul de resursa (resursa medie si durata medie de lucru) care se determina conform relatiei:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.