Determinarea ordinului partial de reactie

Trimis la data: 2010-09-09
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 5.58 / 10
Downloads: 39
Autor: Tudose Grinescu
Dimensiune: 22kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Substante
Solutii de tiosulfat de sodiu, Na2S2O3 si de acid sulfuric, H2SO4.In patru eprubete numerotate de la 1 la 4 se introduc pe rand cate 5, 4, 3 si 2 ml solutie Na2SO3, masurati cu biureta completand apoi continutul eprubetelor cu apa distilata pana la un volum total de 5 ml, conform tabelului.In alte 4 eprubete numerotate de la 5 la 8 se introduc cate 5 ml solutie H2SO4 masurati cu biureta.

Laboratoare similare:

Peste continutul eprubetei 1 se adauga solutia de H2SO4 din eprubeta 5 si se agita.Se masoara variatia de timp t din momentul amestecarii solutiilor pana la aparitia opalescentei (tulburarea solutiei care corespunde aparitiei primelor particule de sulf coloidal).

Se procedeaza la fel si cu perechile de eprubete 2-6, 3-7, 4-8 notandu-se valorile t.Rezultate si calcule.Se completeaza tabelul cu datele experimentale.

Se calculeaza concentratia relativa a tiosulfatului se sodiu.Se reprezinta grafic dependenta -lgt = f( ) descrisa de relatia 3.3 pe hartie milimetrica, tinand seama de informatiile referitoare la intocmirea graficelor (pag 4).Din panta si ordonata la origine a dreptei obtinute se determina ordinul partial de reactie si constanta aparenta de viteza.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.