Determinarea si Corectarea Rapoartelor de Transmitere a Transmisiei Automobilului

Trimis la data: 2010-01-14 Materia: Transporturi Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: Daniela Rosu Dimensiune: 82kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Scopul lucrarii: De a studia metodica de calcul a rapoartelor de transmitere a transmisiei si corectarea lor tinind cont de folosirea efectiva a puterii in conditii de drum concrete.
Utilaj: Literatura de specialitate si masina de calcul.
Partea teoretica
Transmisia - este o sistema de agregat, imbinari si detalii ,care asigura transmiterea si modificarea momentului motor si a vitezei unghiulare de la arboreal cotit la rotile de tractiune.
Raportul de transmitere total al transmisiei automobilului se calculeaza .
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Rapoartele de transmitere a cutiei de viteze calculate dupa legea distribuirii geometrice asigura utilizarea maxima a accelerarii,dar puterea realizata pentru aceeasi treapta este aceeasi si nu depaseste 75 % de la puterea nominal a motorului. Astfel de cutie de viteza duce la un consum de combustibil sporit,pentru al micsora ,la treptele moi utilizate ,este necesar de a efectua corectarea rapoartelor de transmitere a le treptelor intermediare ale cutiiei de viteze;
Pentru corectarea lor poate fi folosita metoda grafoanalitica.

La baza acestei sta dependenta grafica a folosirii puterii motorului ( in %) de rezistenta sumara specifica la miscarea automobililui pe diferite ale cutiei de viteze aceste dependente reiese din relatia. Rezistenta jc se caracterizeaza 100 % de folosire a puterii la treapta I iar jcd -75 % de folosire a puterii la treapta directa sau accelerata. Pentru marirea economicitatii de combustibil la cele mai folosite trepte si micsorarea combustibilului la treptele puton folosite (exemplu I treapta ) e necesar de aratat in % de folosire a puterii la aceste trepte.

In lucrarea data am facut cunostinta cu metodele de determinare a rapoartelor de transmitere a transmisiei automobilului si a numarului de trepte,si anume cu modul de alegere a lor dupa puterea motorului,momentul maxim,greutatea si tipul automobilului.Ajustarea rapoartelor de transmitere ne permite de autiliza eficient puterea motorului,de a putea face ca automobilulu sa se deplaseze pe teren variat,de a obtine diferite viteze,inclusiv viteza maxima,de a obtine economicitate la conbustibil,in cazul treptelor medii,de a obtine putere maxima in cazul treptei I.Astfel alegerea rapoatelor de transmitere are un rol foarte important si asupra lui trebuie de lucrat cu deosebita atentie.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.