Determinarea unor marimi electrice si magnetice ale substantelor

Trimis la data: 2012-01-26
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 9.18 / 10
Downloads: 22
Autor: Iulian Benea
Dimensiune: 129kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
In cazul unor conductori subtiri, in care densitatea de curent electric are aceeasi valoare in toate punctele unei sectiuni transversale, intensitatea curentului electric are valoarea identica I=jS prin orice sectiune transversala.Pentru a mentine un curent electric permanent intr-un conductor, asupra purtatorilor de sarcina electrica trebuie sa actioneze un camp extern de natura neelectrostatica, imprimat sau indus de o sursa de curent electric.

Laboratoare similare:

Spre deosebire de conductori, in dielectrici nu exista particule incarcate cu sarcini electrice care sa se poata deplasa pe distante considerabile. Aceasta nu inseamna ca, intr-un dielectric, particulele incarcate cu sarcini electrice nu se deplaseaza deloc sub actiunea unor factori externi sau interni. in unele cazuri se obtine o asimetrie intre distributiile particulelor incarcate cu sarcini electrice pozitive si particulelor incarcate cu sarcini electrice negative ale dielectricului.

De exemplu, un camp electric extern tinde sa deplaseze particulele incarcate cu sarcini electrice pozitive in sensul lui si particulele incarcate cu sarcini electrice negative in sens contrar lui.
Procesul prin care se realizeaza o asimetrie intre distributiile particulelor incarcate cu sarcini electrice pozitive si particulelor incarcate cu sarcini electrice negative ale unui dielectric poarta numele de polarizare electrica.

Toate substantele contin particule incarcate cu sarcini electrice in miscare, care constituie curenti electrici microscopici. Sub actiunea unor factori externi sau interni se produce o redistribuire a acestor curenti electrici.Procesul prin care se realizeaza o redistribuire a curentilor electrici microscopici din interiorul unei substante poarta numele de magnetizare.

urmare a magnetizarii, substanta se comporta ca un sistem de dipoli magnetici. Un dipol magnetic este o bucla care delimiteaza o suprafata de arie S, parcursa de un curent electric cu intensitatea I. El este caracterizat prin momentul dipolar magnetic , unde S este vectorul suprafata, orientat in sensul de inaintare al unui burghiu drept care se roteste in sensul curentului electric. Un corp magnetizat are un moment dipolar magnetic diferit de zero.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.