Diagnosticarea autovehiculelor

Trimis la data: 2010-02-16 Materia: Transporturi Nivel: Facultate Pagini: 50 Nota: / 10 Downloads: 235
Autor: Mihnea Albu Dimensiune: 5314kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Lucrarea cuprinde noua laboratoare. unul dintre ele este diagnosticarea sistemului electric de alimentare si a sistemului de incarcare cu ajutorul osciloscopului universal.Notiuni teoretice. Osciloscopul analogic clasic este realizat ca un tub catodic in care un fascicul de electroni este accelerat spre un ecran fosforescent si produce pe acesta un punct luminos. Pozitia x-y a punctului luminos pe ecran este comandata prin circuite si dispozitive specializate. Astfel, ecranul osciloscopului devine un grafic al variatiei in timp a unei tensiuni electrice sau afiseaza doua tensiuni electrice una in functie de cealalta, ca de exemplu in cazul figurilor Lissajous.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Verificarea injectorelor de benzina. Notiuni teoretice. La MAS, majoritatea sistemelor moderne de alimentare cu combustibil sunt de tip injectie de combustili, adica crearea unui curent de comustibil care are o viteza mult mai mare decat a aerului din jurul sau.

In practica injectia se realizeaza in mai multe moduri: monopunct (un injector central pentru toti cilindrii ce pulverizeaza cobustibilul in galeria de admisie) sau multipunct (cazul in care fiecare cilindru al motorului este deservit de cate un injector).

Injectia poate fi indirecta (cand se pulverizeaza cobustibilul in poarta supapei de admisie) sau directa (cand pulverizarea se face in camera de ardere).

Injectorul este un element component al echipamentului de injectie, cu rol de introducere a combustibilului in cilindrul motorului sau in galeria de admisie, de pulverizare fina a acestuia si de distribuire uniforma a picaturilor de combustibil in incinta unde se pulverizeaza. Injectorul este o supapa electromagnetica normal inchisa care injecteaza datorita diferentei de presiune dintre amontele si avalul acului injector.

Injectorul contine o bobina care se alimenteaza cu tensiune si creeaza un camp electromagnetic ce genereaza o forta, care ridica acul injectorului invingand rezistenta arcului. Acul injector se va ridica cu 0.06....0.1 mm.

Modul de lucru: pentru masurarea curentului, se monteaza clestele inductiv pe cablul de alimentare al injectorului cel mai din stanga, considerat a fi injectorul 4.

-pentru masurarea tensiunii, pe panoul cu borne se conecteaza pinii aparatului la bornele injectorului 4
-se porneste motorul si se observa ca tensiunea si intensitatea au valori negative (fig 5), deci montajul este incorect facut, indexul injectorului nu este 4 cum s-a presupus, ci este 1
-se reface montajul, conectandu-se pe panoul cu borne injectorul 1
-se verifica semnul curentului si al tensiunii (fig 6)
-se tine motorul in regim de mers incet in gol (fig 7).

-se mentine motorul la o turatie constanta n=2500 [rpm] (fig 8)
-levierul clapetei se actioneaza rapid, accelerandu-se violent motorul (fig 9)
-se accelereaza motorul apoi se impinge rapid levierul in sensul deceleratiei pentru a efectua frana de motor (fig 10).

Interpretarea rezultatelor: timpul de alimentare este format din doua parti: mai intai timpul necesar deschiderii injectorului, apoi timpul de injectie propriu-zis.
-pe graficele obtinute se disting pe semnalul curentului, in cadrul timpului de alimentare, doua zone cu pante diferite: prima mai lina corespunzatoare timpului de deschidere si a doua, cu panta ridicata, corespunzatoare timpului de injectie.

-comparand cele doua semnale, de curent si de tensiune, se poate observa ca tensiunea scade la 0 cand bobina injectorului este alimentata si curentul creste, practic circuitul se inchide.
-dupa intreruperea circuitului, tensiunea continua sa creasca un timp foarte scurt peste 12V catre valori mari (peste 60V); acest fapt se datoreaza remanentei electromagnetice din bobina.

-urmarind semnalul de curenti, se constata ca tinjectie>tdeschidere cu o singura exceptie: in cazul franei de motor unde tinjectie=0.4 [ms] iar tdeschidere=1.4 [ms]. Practic in aceste conditii motorul trebuie sa franeze si are nevoie ca injectorul sa pulverizeze cat mai putin combustibil.

Observatii si concluzii: cursa acului injectorului este foarte mica, de ordinul 0.06....0.1 [mm]
-pentru o functionare corecta se impune conditia tinjectie>tdeschidere
- tinjectie

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.