Diagnosticarea sistemului de rulare auto

Trimis la data: 2010-09-13 Materia: Transporturi Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 275
Autor: Raul Rotar Dimensiune: 976kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Tehnologia aplicata
Unghiurile sunt masurate de un sistem de camere CCD cu 8 senzori cu un domeniu de masurare de +/- 25 de grade ceea ce ofera o viziune 20/20.
Nu sunt necesare platouri rotative electrice din moment ce unghiurile de fuga sunt masurate la 10,14 sau 20 de grade cu ajutorul camerelor CCD care ofera o acuratete crescuta a masurarii.
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Tehnologia aplicata
Unghiurile sunt masurate de un sistem de camere CCD cu 8 senzori cu un domeniu de masurare de +/- 25 de grade ceea ce ofera o viziune 20/20.
Nu sunt necesare platouri rotative electrice din moment ce unghiurile de fuga sunt masurate la 10,14 sau 20 de grade cu ajutorul camerelor CCD care ofera o acuratete crescuta a masurarii.

Fiecare cap de masura contine un motor electric pentru a le tine aliniate - ceea ce elimina timpul petrecut de catre tehnician pentru verificarea acestora in timpul ajustarii si masurarii. Software-ul oferit, OPTO-Win este unul intuitiv, fiind astfel usor de folosit, avand de asemenea si o grafica excelenta.

Din punctul de vedere al serviciilor, capetele de masura ale i4wheels sunt calibrate individual ceea ce ofera un mare avantaj atat pentru client cat si pentru furnizor. Golurile de productie pot fi evitate prin folosirea unui model diferit de cap de masura, astfel schimbarea acestuia face la fel de usoara operatia de compensare.

Pana la +/- 20 grade sunt masurate cu camerele CCD - fara a fi necesare platouri rotative electrice.In pagina in care este inclus unghiul de fuga avem si unghiul de cadere alaturi de cel de inclinare al pivotului.

Cand un sofer conduce in linie dreapta camionul sau, acesta doreste si ca rotile sale sa fie drepte. Exista insa situatia in care , daca axele nu sunt aliniate corect cu linia centrala a camionului, unele dintre rotile din spate sa ruleze in alta directie.

Aceasta nealiniere va conduce la rezistenta intampinata la rulaj ceea ce duce la cresterea consumului de combustibil si la uzura cauciucului. Nealinierile insa pun in pericol participantii la trafic. O deosebita atentie in paralelismul rotilor se va acorda camioanelor cu remorci.

202-HDX2 este un model de baza pentru masurarea unghiurilor de divergenta cat si a unghiurilor de cadere, de fuga si de inclinare a pivotului. 202-HDX2 este echipat cu unde laser pentru proiectia pe
distante mari si in conditii de lumina puternica.

Vehiculele de ultima generatie au nevoie de aparatul de reglare cu 4 capete de masura si de o ajustare coordonata a tuturor rotilor pentru securitate, economie si confort. Rotile din spate determina axa de simetrie a vehiculului fiind necesara alinierea cu rotile din fata.
Acest model este destinat vehiculelor cu suspensie independenta cat si celor cu suspensie simpla.

OPTO-PLUS 204-DSX2 este destinat a fi un sistem cu costuri reduse, sistemul de reglare cu 4 capete de masura care este tot atat de rapid si au o acuratete ridicata a calculelor ca si sistemele mai scumpe. Sistemul dublu de senzorii face ca operatia simpla si rapida. Sistemul cu laser il face sa fie vizibil si usor de folosit in orice conditie.
OPTO-PLUS 202-DSX2 este un sistem de aliniere cu 2 capete de masura, care poate fi imbunatatit la modelul 204-DSX2 cu un kit de conversie.

Folosirea modelelor OPTO-PLUS 204-DSX2 si 202-DSX2 sunt la apasarea unui buton distanta. Pun la dispozitie un sistem de compensare electronic pentru toate rotile, depoziteaza toate valorile masurate si au un panou de operatori usor de inteles.

Modelele OPTO-PLUS 204-DSX2 si 202-DSX2 vin echipate standard cu un trepied de autocentrare a rotilor. Pot opera de la o sursa de tensiune de 220/12V sau direct de la bateria masinii. La aceste modelele unghiul de fuga poate fi masurat la 10º, 14º sau 20º pentru masura rapida a unghiului de fuga si a unghiului de inclinare a pivotului intr-o singura operatie.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.