Ecologia Marii Negre

Trimis la data: 2009-06-26
Materia: Ecologie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 5.20 / 10
Downloads: 13
Autor: Martinas Ionut
Dimensiune: 21kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Laborator despre Ecologia Marii Negre
In afara de studiie facute in antichitate, studii generale de hidrobiologie, geografie, ecologie acvatica, la Marea Neagra cercetarile incep in sec. 17-18 datorita insistentei tarului Rusiei Petru cel Mare. Acesta, cu o viziune moderna, a fost tar al unei populatii inapoiate in plin feudalism, masurile sociale pe care le-a luat s-au referit la civilizarea compatriotilor sai. La scurt timp dupa ce a fost inscaunat si a luat aceste masuri drastice a disparut 1 an si jumatate, a lispsit de la curtea de la Sankt-Petersburg, Petru I in acea perioada s-a imbracat in haine sarace si s-a imbarcat pe o nava comerciala si a pandit tarmurile Marii Negre, spaland podele, nimeni nu stia cine este el.

Laboratoare similare:

Laborator despre Ecologia Marii Negre
Cand s-a intors, dupa acest spionaj, a invatat foarte multe lucruri si le-a pus in aplicatie. A trait el si a vazut cat de aspra este viata de marinar, a dat mai multe legi care sa protejeze marinarii si familiiile acestora. Pentru familia marinarilor a fost asigurata o pensie, renumerare, copii victimelor aveau asigurata scolarizare gratuita.

A vazut cat de grea este viata pescarilor si a dat legi potrivit carora se stabileste o valorarew minima a preturlui la care poate sa coboare pretul pestelui, pt ca pescarii sa castig ceva. In Rusia tarista au exista intreprizatori care faceau acvacultura, in zona peninsulei Crimeea, acvacultorii aveau anumite facilitati economice, pe de alta parte Petru I si-a dat seama ca Marea Neagra este deosebita si trebuie sa faca cercetari.

A infiintat Academia imperiala de stinte de la Sankt-Petersburg, a dat un anunt, cercetatori din restul lumii sun bine primiti, platiti foarte bine, cu conditia ca ceea ce descopera, sa apartina celui care plateste, adica Rusiei. Asa se explica ca cei mai multi cercetatori care publica in publicatii Rusesti sunt cu nume, anglo-saxone, pentru ca cercetarori din vestul Europei, fie fiind tineri, au acceptat si s-au mutat la Sankt-Petersburg, de fapt la malul Marii Negre.

Drumurile pe care le-a facut chiar pe mare, pe Petru I l-au convins asa incat a finantat expeditii oceanografice atat in Marea Neagra cat si in Marea Caspica. O alta sarcia pe care o aveau toti cei afiliati in Academia Imperiala de stinte, toti aveau sarcina de a face scoala, de a impartasi cunostintele lor discipolilor.

Scoarizare facuta pe cheltuiala statului.
Nu a fost greu de selectat, concursuri, cei care erau dotati din punct de vedere intelectual au fost admisi si incurajati sa lucreze. Primii cercetatori consemnati de literature de origine straina: au facut studii de sistematica fiind printrew cei care au descries hidrobionti din diferite grupe sistematice, moluste, alge etc.

Pallas a studiat moluste, a emis ipoteza ca m n si caspica au fost unite la un moment dat din punct de vedere geografic. Nordman a studiat pestii. Finele sec. IXX aduce ca o concluzie faptul ca Marea Neagra si Marea Caspica au fost unite, ba mai mult despartirea dintre ele s-a realizat inainte ca Marea Neagra sa inceapa legatura cu Marea Mediterana.

Se infiinteaza la sf sec IXX statiunea de cercetari marine de la Odessa condusa de Uliani si peste cativa ani, s-a mutat la Sevastopl 1878, statiunea biologica sub conducerea lui Uliani. Cercetarile de aici au dus la cunoasterea vertebratele si nevertebratele din Marea Neagra.

Al doilea rector, Sofia Maria Pereiaslavtzeva
O personalitate stiintifica deosebita, o mana excelenta la desen, abordeaza variate studii de protozoare, alge uni/luriclulare, turbelariate, cele mai grele grupe sistematice, in care se descurca excellent facand descrieri valabile si astazi. La acea vreme, o femeie sa fie director a unei statiuni de cercetari era mare lucru.

Contemporanii o descriu ca o femeie f frumoasa, nonconformista, ce umbla imbracata barbateste, incaleca calul barbateste, inota sumar imbracata, o persoana ce a socat lumea buna, a impreionat din punct de vedere stiintific, dar Anton Dorhn o invita pe aceasta la Napoli ca sa beneficieze de sfaturile ei stiintifice. Aceasta pleaca dar se pierde pe drum.

Au existat opinii ca s-ar fi incurcat cu vizitiul, insa acest lucru se crede ca e imposibil, ca nu s-ar fi sfiit sa traiasca cu acesta pt ca era mult prea pasionata de ceea ce facea ca sa renunte la cercetarea stiintifica ca sa renunte la cercetari pt o relatie. O alta parere, ca a fost atacata.

Institutul de la Sevastopol, este important: dispune de o publicaie stiintifica care exista si azi in care sunt date f valoroase legate de marea neagra, scrise in limba rusa. Se realizau expeditii oceanografice, ce ajung pana la Bosfor si Marea Marmara, si se stabilesc jaloanele, punctele importante din trecutul geologic al Marea Neagra.

Exp editia arata pentru prima data cu dovezi ca sub 180-200 m nu mai exista viata pluricelulara, din cauza cant mari de hydrogen sufurat. In aceasta perioada lucreaza si Zernov, ce urmeaza la onducerea statiunii de la Sevastopol dupa disparitiei femeii. In perioada respectiva la Sevastopol lureaza si publica rezultatelel cerce lor , specialisti in domn sistematicii: nematode, polichete, moluste, valabile si azi.

Lucreaza in aceasta perioada un mare hidrobiolog: Knipovitch, care face o sinteza a cunostintelor de pana atunci referitoare la mn a cunostintelor de baza si concluzioneaza ca mn ESTE TOTa deosebita fata de alte mari ale pamantului - unicum hidrobiologicum stabileste 7 caracteristici care definesc Marea Neagra - unicum hidrobiologicum. Se sprijina unul pe altul la conducerea de la Sevastopol cu cercet Nikiti, impreuna ili prinde revolutia 1917 la conducerea statiunii de la Sevastopol.

Aceasta revolutie este grefata pe sf I raazb mondial si a avut drept coordinator conceptual pe Lenin, impunerea principiilor lui Lenin s-a realizat prin forta si fata mila pt ca era f greu ca intr-o tara mai mult feudala decat capitalista sa introduce conduita comunista.
La finele Primului Razboi Mondial, in 1917-1918 era vreme grea, foamete, in aceaste conditii Lenin si cativa insotitori cu arma in mana au descins la Sevastopol.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.