Elemente sudate ale recipientelor sub presiune si controlul nedistructiv al acestora

Trimis la data: 2010-11-13
Materia: Constructii
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 6.94 / 10
Downloads: 1
Autor: Marincu Tudorel
Dimensiune: 93kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Cum se face sudarea a doua table cu grosimi diferite? (schita)
La sudarea cap la cap tabla mai groasa se teseste uniform pe o lungime l aČ" 4Δs pana la grosimea tablei subtiri. Tesirea se poate face pe o parte sau pe ambele parti. Nu e necesara tesirea tablei mai groase, s2, daca s2 - s1 aČ€ Δsmax.Cum se face sudarea a doua table placate? (schita)
Se utilizeaza electozi inalt aliati: Cr/Ni 25-20.Imbinarea cap la cap prin sudarea electrica manuala a tablelor placate pentru s = 10...20 mm. Straturile 2 si 3 se sudeaza cu materiale de adaos compatibile cu materialul de placare.

Laboratoare similare:

. Care sunt materialele recomandate pentru constructia flanselor?
Materialele recomandate pentru constructia flanselor sunt materiale cu compozitie apropiata de cea a materialului corpului, fundului si capacului. Atunci cand corpul recipientului e din otel inoxidabil, flansele ce presupun un consum mare de material se construiesc din OLC si se iau masuri de protejare a flanselor pentru a nu veni in contct cu mediul coroziv. Uneori, din considerente de rezistenta, se poate utiliza otel aliat ca material pentru flanse, pentru recipiente ce lucreaza la temperaturi ridicate.

La recipiente din materiale neferoase flansele se executa din OLC. 8. De ce materialele din care se executa surubul si piulita trebuie sa fie diferite?Materialele din care se executa surubul si piulita trebuie sa fie diferite deoarece, datorita temperaturilor ridicate, piulita se poate gripa pe surub din cauza formarii unor straturi de oxizi pe flancurile filetului, fenomen ce se evita prin asigurarea caracteristicilor mecanice diferite.

9. Cum trebuie sa fie numarul de suruburi al unei asamblari cu flanse?
Numarul de suruburi al unei asamblari cu flanse trebuie sa fie multiplu de 4. 10. Din ce materiale se executa suruburile si piulitele?
Materialele din care se executa suruburile si piulitele, in functie de presiune si temperatura: OLC (OL370, OL420, OL500, OLC15, OLC25, OLC35, OLC45) sau oteluri aliate (cand flansa e din otel aliat).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.