Embriologie vegetala

Trimis la data: 2010-08-17 Materia: Biologie Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 40
Autor: Horia Andron Dimensiune: 7119kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui laborator: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Lucrare practica nr.1 (timp alocat 4 ore; la final se completeaza fisa de lucru individuala).Morfologia si structura florii (generalitati; studii de caz: conuri de Pinus sp., ciatiul de Euphorbia sp.)
Lucrare practica nr.2 (timp alocat 4 ore; la final se completeaza fisa de lucru individuala)
Referate similare: Nu exista laboratoare similare

Lucrare practica nr.1 (timp alocat 4 ore; la final se completeaza fisa de lucru individuala).Morfologia si structura florii (generalitati; studii de caz: conuri de Pinus sp., ciatiul de Euphorbia sp.)
Lucrare practica nr.2 (timp alocat 4 ore; la final se completeaza fisa de lucru individuala)

Morfogeneza florii (generalitati; studiu de caz: ciatiu de Euphorbia sp.)Lucrare practica nr. 3 (timp alocat 4 ore; la final se completeaza fisa de lucru individuala).Polenizarea si fecundatia (generalitati)
Lucrare practica nr. 4 (timp alocat 4 ore; la final se completeaza fisa de lucru individuala)

Formarea si diseminarea fructelor si semintelor (generalitati, studiu de caz: Euphorbia sp.).Lucrare practica nr. 5 (timp alocat 6 ore; la final se completeaza fisa de lucru individuala).Germinarea semintelor. Ontogeneza plantulei. (generalitati, studii de caz: Phaseolus vulgaris, Pisum sativum, Zea mays).Colocviu de laborator (timp alocat 2 ore: evaluarea fiselor de lucru individuale)

Nota: fisele de lucru individuale se vor completa pe parcursul desfasurarii lucrarilor practice, pe baza explicatiilor primite si a insusirii semnificatiei corecte a terminologiei de specialitate.

Baza materiala este reprezentata de preparate microscopice, material vegetal proaspat si uscat, microscoape fotonice, videoproiector.
Lucrarile practice se vor desfasura in sala 466, corp B, etaj I (Laboratorul de Morfologia si anatomia plantelor).

Emberger (1960) considera ca la genul Euphorbia, ca si la alte cateva genuri din familia Euphorbiaceae, "inflorescenta fundamentala este un cyathium. Ciatiile sunt dispuse in pleiocazii (Fig. 25), fiecare radie a pleiocaziului formand cateva pleiocazii si dicazii care apar subsecvent" (Weberling, 1986) (cf. Narbona et al., 2002).

Ciatiul este o inflorescenta foarte contractata, constituita de obicei din 5 cime mici unipare, scorpioide, de flori mascule monostaminale, ce inconjoara o floare femela centrala, nuda, tricarpelara si pedicelata, toate fiind inconjurate de un involucru gamofil si nectarifer".

La Euphorbia cyparissias, ciatiul apare la varful unei ramuri sub forma unui "mugur" , avand la baza doua bractei si fiind invelit la exterior de involucrul bracteal al inflorescentei cimoase.

Florile de arahide se gasesc pe un pedicel foarte scurt la baza tulpinii; dupa autopolenizare, urmata de autofecundatie, florile se curbeaza si patrund in sol; sub pamant, in ovar se dezvolta cele doua seminte.

Pe sectiuni transversale si longitudinale realizate prin ovarul florii femele la Euphorbia helioscopia (figurile de mai sus), dupa ce a avut loc fecundatia, am putut evidentia modificarile ovarului si ale ovulului odata cu transformarea lor in fruct, respectiv samanta.
Peretele ovarului matur este alcatuit din:

1) epiderma externa unistratificata, cu celule papiliforme;
2) mezofil parenchimatic-celulozic heterogen (un strat de celule putin inalte imediat sub epiderma externa, 4-5 straturi de celule rotunjite in centru, un strat de celule foarte inalte, dispuse in palisada si, probabil, cateva straturi de celule alungite mult tangential si, deci, puternic strivite, sub epiderma interna);

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.