Examen contabilitatea manageriala

Trimis la data: 2015-05-08
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: darii
Dimensiune: 32kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui laborator:
Executori de buget sunt conducatorii institutiilor publice imputerniciti cu dreptul de a efectua cheltuieli de la buget pentru indeplinirea functiilor si atributiilor institutiilor publice.
Conform articolului 30 din Legea privind finantele publice locale nr. 397-XV din 16.10.2003 executorii de buget sunt ierarhizati pe trei nivele:
• executori principali de buget;
• executori secundari de buget;
• executori tertiari de buget.
Executori principali de buget sunt primarii satelor (comunelor), oraselor, municipiilor, presedintii consiliilor raionale, Guvernatorul unitatii teritoriale autonome cu statut juridic special, ministrii, directorii agentilor de stat.

Laboratoare similare:

Executorii secundari de buget sunt conducatorii institutiilor publice centrale sau locale cu statut de persoana juridica, care sunt subordonati executorilor principali de buget. De exemplu, sefii directiilor raionale /municipale de invatamant, directiilor raionale de cultura, directiilor raionale de finante, rectorii institutiilor superioare de invatamant, directorii colegilor, directorii institutelor de cercetari stiintifice etc.

Executorii tertiari de buget sunt conducatorii institutiilor publice fara statut de persoana juridica, care sunt subordonati executorilor principali sau secundari de buget. De exemplu, directorii de scoli, directorii gradinitelor, directorii caselor de cultura, directorii colegiilor din cadrul institutiilor superioare de invatamant.
Executorii principali de buget au dreptul sa repartizeze alocatii bugetare institutiilor subordonate si sa aprobe cheltuieli din bugetele institutiilor pe care le conduc cu respectarea dispozitiilor legale.

Executorii secundari de buget au dreptul sa aprobe efectuarea cheltuielilor din bugetele proprii cu respectarea dispozitiilor legale si sa repartizeze alocatiile bugetare institutiilor subordonate ai caror conducatori sunt executori tertiari de buget.
Executorii tertiari de buget au dreptul sa gestioneze alocatiile bugetare numai pentru necesitatile institutiilor pe care le conduc.
Executorii de buget sunt responsabili de:
a) elaborarea proiectului de buget;

b) incasarea veniturilor conform prevederilor legale;
c) utilizarea alocatiilor bugetare in limita si cu destinatia aprobate in buget;
d) asigurarea integritatii patrimoniului aflat in administrare;
e) organizarea si tinerea la zi a contabilitatiin
f) intocmirea si prezentarea la termenii stabiliti a rapoartelor financiare.
Asupra executorilor tertiari de buget nu se extind prevederile lit. e), f).

1.3 Argumentati continutul economic al urmatoarelor formule contabile
Plata salariului din casa salariatilor:
Dt 180 "Decontari cu personalul privind retributia muncii"
Ct 120 "Casa pe mijloace bugetare"
Retinerea lipsei de mijloace banesti din salariul persoanei culpabile:
Dt 180 "Decontari cu personalul privind retribuirea muncii"
Ct 170 "Decontari privind manco"
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.